198 kilometrů, 3 horské prémie třetí kategorie a prudký dojezd v městečku Iznajar čekaly na jezdce v nejdelší etapě právě probíhajícího závodu Kolem Andalusie.

Hned v úvodu se odpojila skupinka uprchlíků, jejichž náskok se postupně vyšplhal až na necelých 7 minut. Peloton ale zvýšil své tempo a posledního z pěti odvážlivců dojel 14 kilometrů před cílem. Několik dalších útoků skončilo nezdarem a na metu jednoho kilometru dojel prořídlý balík pohromadě.

V tu chvíli z něj vystřelil 25letý Gonzalo Serrano, na kterého nikdo nereagoval a mladý Španěl si rychle vytvořil poměrně velký odstup. V posledních stovkách metrů se několikrát ohlížel, aby se ujistil, že je jeho náskok dostačující a v posledních metrech už si užíval radost ze své první profesionální výhry.

Dvě vteřiny za ním dojela dvojice Lobato–Teuns a další dvě sekundy po nich zbytek favoritů na celkové pořadí. V souboji o žlutý dres se tak žádné změny neudály. Pohlídal si ho obhájce Jakob Fuglsang, jehož náskok na druhého Mikela Landu stále činí 6 sekund.

Petr Vakoč dojel 36. a za vítězem zaostal o 19 vteřin. Zítra si bude muset poradit se 177 kilometrů dlouhou etapu, která nenabídne moc rovných pasáží, zato hned 5 vrchařských prémií. Bude to tedy něco pro velmi odvážné uprchlíky.