Mathieu van der Poel v úterý, na konci závodu Le Samyn, dojížděl se zlomenými řídítky v pravém oblouku, v místě, kde je upevněna páka. Experti z vývojového oddělení společnosti Canyon začali tento incident vyšetřovat a zjišťují, co jej způsobilo. Týká se to řídítek CP0018 a CP0015, které jsou používány na nejnovějších modelech Aeroad CF SLX a Aeroad CFR. Model Aeroad CF SL tím není nijak postižen. 

Mathieu naštěstí nespadl. Chceme si být naprosto jistí, že nikdo nepřijde k újmě, dokud nezjistíme, co za tím stojí, vysvětluje Roman Arnold, zakladatel Canyonu. Canyon proto žádá všechny uživatele modelů Aeroad CF SLX a Aeroad CFR, aby svá kola přestali používat, dokud se nezjistí příčina problému. 

Děláme všechno pro to, abychom co nejdříve modely Aeroad vybavili kokpity, které budou odpovídat našim nárokům i nárokům našich zákazníků a budou naprosto kvalitní a bezpečné, dodává Armin Landgraf, ředitel Canyon Bicycles. 

Všechny profesionální týmy, které modely Aeroad CF SLX a Aeroad CFR používají, včetně celků Movistar, Alpecin - Fenix a Canyon//SRAM budou po dobu vyšetřování jezdit na starších modelech Aeroad a současných kolech Ultimate.