Také v tomto roce se budou účastníci Cape Epicu pohybovat působivou krajinou Jihoafrické republiky. Na jezdce čeká celkem 647 kilometrů a 15550 výškových metrů.

Mezi největší favority patří dvojice Nino Schurter / Lars Forster (oba SUI), kteří budou obhajovat loňské prvenství, Manuel Fumic (GER) / Henrique Avancini (BRA), kteří minulý rok dojeli druzí, a Urs Huber (SUI) / Simon Stiebjahn (GER). Mezi ženami to budou  Annika Langvad (DEN) / Jenny Rissveds (SWE), Mariske Strauss / Candice Lill (oba RSA) a Robyn de Groot (RSA) / Adelheid Morath (GER). 

Z našich dokončil v roce 2019 nejlépe Kristián Hynek, který spolu s Norem Petterem Fagerhaugem obsadili 9. místo. A Ondřej Fojtík s Portugalcem José Silvou byli 2. v kategorii Masters. 

Letos pojede Hynek ve dvojici s nováčkem závodu Martinem Stoškem. Na start se chystá i Jaroslav Kulhavý s Američanem Grottsem, s nímž závod v roce 2018 vyhrál.

Zejména s ohledem na olympijské hry v Tokiu získává Cape Epic na významu jako perfektní příprava v nejnáročnějších podmínkách.