A nyní odpoledne nás čeká "závod do vrchu"! Celkové vítězství nemá ztracené Švédka Emilia Fahlin, protože vládla první i druhé etapě a v nich získala dohromady 20 bonifikačních vteřin. Pokud by to dokázala zopakovat v dnešní odpolední nebo zítřejší etapě, mohla by se vrátit do žlutého.

Emilia Fahlin ještě nemusí smutnit, má čas získat žlutý trikot zpět

V každém případě se máme na co těšit, silná Fahlin musí útočit a prostor pro to má. Její nevýhodou je o trochu slabší tým, než je sestava Cogeas - Mettler. Naopak v kontaktním souboji jí dokáže lépe vzdorovat mladá Ruska Maria Novolodská (19), než starší Zabelinská (37). Maria zde prozatím získala druhé a třetí místo v etapách. Od Olgy se nedá počítat se ziskem bonifikačních sekund.

Maria Novolodská je prvním rokem v ženách - velký talent ruské cyklistiky

A Švédka má nyní na mladší ruskou cyklistku náskok osm sekund, vypadá to na vteřinový souboj až do poslední etapy. Závěr horského dojezdu je podobný tomu z první etapy, není to kopec vyloženě náročný, ale závěr je tvrdý, to bude Emilii sedět.

Martina Ritter je zkušenou časovkářkou

Časovku výborně zajela i rakouská reprezentantka Martina Ritter, na druhém místě ztratila na první Rusku jen osmnáct vteřin. Naopak se nedařilo některým výborným vrchařkám, které v časovce ztraily opravdu hodně. Třeba budou útočit na etapové vítězství odpoledne a ještě víc zatraktivní i souboj o celkové prvenství.

Druhá z OH v Riu Olga Zabelinská byla zde jasně nejrychlejší

Foto Josef Vaishar/www.cycling.photography