Město Chateauroux je oblíbeným místem Marka Cavendishe (Deceuninck - Quick-Step). Už zde vyhrál svou úplně první etapu Tour de France v roce 2008, podruhé se radoval v roce 2011 a opět nejlepší byl v 6. etapě letošního ročníku. K 32. vítězství na Tour mu pomohly nejenom rychlé nohy sebevědomí, ale také tým alpecin - fenix, který stále preferuje zřetelně pomalejšího Jaspera Philipsena nad Timem Merlierem. 

Sprinterskému dojezdu předcházel složitý boj o dlouhý únik. V prvním velkém úniku bylo příliš silných jezdců a to se některým týmům nelíbilo. Proto byli uprchlíci dostiženi a až druhý pokus Grega Van Avermaeta (AG2R Citroen) a Rogera Klugeho (Lotto Soudal) byl úspěšný. Pouze dva jezdci v čelní skupině nebyli pro sprintery nebezpeční, přesto si peloton udržoval jen malý odstup. Velkou zásluhu na tom měl Petr Vakoč (Alpecin - Fenix), který s eněkolik hodin střídal na čele hlavního pole s Timem Declercqem (Deceuninck - Quick-Step). 

Van Avermaet vyhrál jedinou vrchařskou a také rychlostní prémii, za ním se o zbylé body strhla bitva mezi nejrychlejšími muži a pro třetí místo si dojel Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Jinak se jelo v poklidu k cílovému městu a až 2,5 kilometru před cílem byli Kluge a Van Avermaet dostiženi.

Mezitím už se v pelotonu bojovalo o každou pozici. Do čela se tlačilo několik sprinterských celků. Převahu měl Deceuninck - Quick-Step, ale do samotného finiše byl rychlejší Alpecin - Fenix díky Mathieu van der Poelovi, který do čela vyvezl Jonase Rickaerta, Tima Merliera a Jaspera Philipsena. Na to musel zareagovat i Cavendish, který opustil vlastní vlak a zandí kolo Michaela Morkova a zapadl hned za Philipsena.

Vedení Alpecinu rozhodlo, že i tentokrát bude lídrem Philipsen a Merlier musel začít spurtovat jako první. Měl rozjet sprint pro Philipsena, ale místo toho se pokoušel uspět sám. Bohužel pro něj začal příliš brzo a nemohl reagovat na spurt Cavendishe. Brit byl mnohem rychlejší než druhý Philipsen a dojel si pro vítězství. Třetí skončil Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic), čtvrtý Arnaud Démare (Groupama - FDJ) a pátý Peter Sagan (BORA - hansgrohe). 

Cavendish si pomohl i v bodovací soutěži, má 148 bodů, zatímco druhý Philipsen 102 body a třetí Bouhanni 99 bodů. Peter Sagan se posunul na sedmou příčku, už posbíral 72 body. 

V ostatních soutěžích se nic nezměnilo. Mathieu van der Poel vede o 8 skeund před Tadejem Pogačarem (UAE Emirates) a o 30 sekund před Woutem van Aertem (Jumbo - Visma). Nejlepším vrchařem je Ide Schelling (BORA - hansgrohe) a nejlepším jezdcem do 25 let Pogačar. Soutěž družstev vede Jumbo - Visma a nejaktivnějším jezdcem 6. etapy byl vyhlášen Greg Van Avermaet.