Deceuninck - Quick-Step vybral do konečné nominace tuto osmičku cyklistů: Fabio Jakobsen, James Knox, Andrea Bagioli, Mauri Vansevenant, Bert Van Lerberghe, Zdeněk Štybar, Josef Černý a Florian Sénéchal.  

Největší pozornost logicky přitahuje sprinter Fabio Jakobsen, který se po loňském vážném zranění vrací na start třítýdenního závodu. Jakobsen na Vueltě startoval už v roce 2019, byl to jeho debut na závodě Grand Tour a získal dvě etapová vítězství, včetně závěrečné etapy v Madridu. Jakobsen se letos vrátil do sedla závodního kola a už stihl vyhrál etapu Okolo Valonska. A Deceuninck - Quick-Step ho nebude pouze testovat v dlouhodobém zatížení, bude mít opravdovou podporu. Jeho sprinterský vlak tvoří Josef Černý, Florian Sénéchal a Bert Van Lerberghe.     

"Fabio je zpět po dvou letech a nastoupí po velmi podařeném závodě Okolo Valonska. A bude podporován velmi solidní sestavou rozjížděčů. Josef, Florian a Bert už v minulosti předvedli svoje kvality. Zdeněk Štybar a Josef Černý jsou schopni využít příležitost, pokud se jim naskytne. Zatímco James Knox, Mauri Vansevenant a Andrea Bagioli můžou něco zkusit v horách. Mají na to," komentuje vybranou sestavu Wilfried Peeters, sportovní ředitel belgického týmu. 

Josef Černý se vrací na třítýdenní závod od loňského Giro d´Italia, kde ve velmi pozdním termínu vyhrál jednu ze závěrečných etap. Kromě rozjíždění spurtů se umí také dostat do dlouhého úniku a vyhrát ho. Případně uspět v jedné ze dvou individuálních časovek. Pro Černého to bude debut na španělském Grand Tour. Celkově se jedná o jeho třetí třítýdenní závod, už absolvoval dvě Gira.

Zdeněk Štybar už v roce 2013 vyhrál jednu z etap Vuelty (při svém druhém startu) a poté se sem třikrát vrátil. Dostat se na Vueltu bylo pro zkušeného českého klasikáře velmi důležité. V letošní vyloženě smolné sezóně potřebuje co nejvíce závodních kilometrů. Na jaře se dopracoval do skvělé kondice, ale ještě před startem Kolem Flnader musel na operaci se srdcem. Ta si vyžádala odpočinek a vynechání značné část sezóny. A po návratu na kolo si při závodní nehodě poranil ruku a opět se vše zdrželo. Nevyšla ani Olympiáda, kterou nedokončil. Štybar stál patří do širšího okruhu favoritů Paříž - Roubaix. Francouzský monument se letos pojede v náhradním termínu 3. října a start na Vueltě je dobrým krokem k ideální kondici.