AC Sparta Praha má v plánu tři další závody Giant ligy a čtyři jednorázové závody v Německu. Z kalendáře UCI pak jednorázový nizozemský Midden-Brabant Poort Omloop, rovinatý a téměř 200 kilometrů dlouhý závod kategori 1.2.

ATT Investments načne červnový program na Tour of Malopolska, 60. ročník tří etapového závodu kategorie 2.2, který startuje 3. června a jenž v roce 2020 vyhrál v dresu současného ATT Investments Vojtěch Řepa a o rok později Michal Schlegel, tehdy v sestavě Elkov-Kasper.

Druhá část týmu se 5. června postaví v Belgii na start 28. ročníku Memorial Philippe Van Coningsloo, 176 km dlouhé jednorázovky kategorie 1.2. O víkendu 18. a 19. června se cyklisté ATT Investments představí na dvou Velkých cenách měst Plock a Ploňsk, závodů kategorie 1.2 v polských rovinách na severozápad od Varšavy.

Elkov-Kasper startuje také na Tour of Malopolska, poté následuje v termínu 9. – 12. června rakouský čtyř etapový Oberösterreichrundfahrt (2.2) a před MČR i obě polské jednorázovky v Plocku a Ploňsku. Kdo nebude závodit v Polsku, ten by se měl objevit na závodu ze seriálu RoadCup Krakonošův cyklomaraton.

Tufo-Pardus Prostějov se od 2. do 5. června zúčastní čtyř etapového Ronde de l´Oise. Závodu kategorie 2.2, který je situován v hodně zvlněném terénu na sever od Paříže a jenž se jede již po 67. V roce 2018 se tady dostal na pódium Josef Černý, když obsadil třetí místo.

Na konci druhé dekády června pak Prostějovští doplní české kontinentální týmy na polských Grand Prix Plock a Ploňsk.

Reportážně hodláme pokrývat závody, zvláště z kalendáře UCI, kde české týmy budou startovat. Zajímat nás bude pochopitelně ale i nadále to, jak si povedou čeští závodníci v zahraničních týmech.