AC Sparta Praha má v sestavě 10 cyklistů. Již tuto neděli 3. dubna se zúčastní kritéria v Lipsku a v termínu 8. až 10. dubna německého etapového závodu Allgäu Tour. 16. a 30. dubna pojedou dva jednorázové závody v Nizozemsku, nejprve Arno Wallarad Memorial (1.2) a poté PWZ Zuidenveld Tour (1.2). K tomu přidají domácí Penco Cup (5. a 12. dubna) a závod Giant ligy (26. dubna).

ATT Investments připravil pro svých 15 cyklistů následující program: tuto neděli se představí na tradičním otvíráku polské silničářské sezóny, 35. ročníku závodu Slezaňski Mnich v Sobótce, kam to mají z Pradubic nějakých 170 km. 10. dubna si zajedou na rakouský pohárový závod do Welsu, kde se jede 172 km dlouhý 60. ročník Raiffeisenbank Kirschblütentrennen. Po Velikonocích od 18. do 24. dubna se sejdou na týmovém kempu v Amenity Hotel & Resort Lipno, aby měsíc zakončili dvojprogramem v Polsku. Jedna skupina pojede od 29. dubna do 3. května pětietapový Carpathian Couriers Race (2.2U), což je závod určený pro jezdce do 23 let, a druhá tři jednorázové závody: Grand Prix Nasielsk-Serock (29.4.), Grand Prix Wyszków (30.4.) a Memorial Andrzeja Trochanowskiego (1.5.). Všechny tři jsou zařazeny do kategorie 1.2.

Tomáš Bárta, 2. místo Trofej Umag (1.2)

Elkov-Kasper, který po přestupu Michaela Kukrleho má na soupisce 11 lidí, by podle údajů z webových stránek měl jet také nedělní závod v Sobótce, poté od 6. do 9. dubna Circuit des Ardennes (2.2) a od 13. do 17. dubna další francouzský etapák Tour du Loir et Cher (2.2). Mimochodem na druhém jmenovaném bude působit coby rozhodčí Simona Davídková. V závěru měsíce by se pak měli potkat s cyklisty ATT Investments na polských jednorázovkách.

Tufo-Pardus Prostějov v sestavě s 10 lidmi zahájí dubnový program nedělním závodem v Sobótce a do Polska se pak vrátí na konci měsíce k výše uvedeným jednorázovým závodům z kalendáře UCI 1.2.

Mathias Vacek, Jan Kašpar a Jakub Ťoupalík při Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

Po březnu je v UCI žebříčku ATT Investments na 56. místě s 97 body. Elkov-Kasper ani Tufo-Pardus Prostějov zatím body nezískaly. AC Sparta Praha dosud závod z kalendáře UCI neabsolvovala.

97 bodů z letošního roku řadí ATT Investments na 23. místo mezi kontinentálními týmy, což představuje 16. mezi týmy registrovanými v Evropě.

Pátým evropským týmem (173 bodů) je Swiss Racing Academy v sestavě s Petrem Kelemenem a šestým (153 bodů) nizozemský ABLOC CT, v jehož řadách působí Tomáš Kopecký. Development Team DSM v sestavě s Pavlem Bittnerem získal dosud 47 bodů, Israel Cycling Academy s Jakubem Boučkem 22 bodů a Team Felbermayr-Simplon Wels na soupisce s Danielem Turkem má na kontě dosud pouze 3 body.

Zatím jediné vítězství v závodech UCI pro barvy českých kontinentálních týmů vybojoval Mika Heming z ATT Investments ve 3. etapě Tour of Rhodes. České kontinentální barvy mají na kontě ještě jedno pódiové umístění: Tomáš Bárta taktéž z ATT Investments dojel 2. při Trofej Umag.

Na závěr si připomeňme, že naši cyklisté z vyšší úrovně UCI, tzn. World a Pro týmů, už dosáhli na řadu pěkných výsledků. Jan Hirt (Intermarché) vyhrál etapu a celkově Tour of Oman (2.Pro), Mathias Vacek (Gazprom) vyhrál etapu na UAE Tour (2.UWT), Josef Černý (Quick-Step) etapu na Settimana Coppi e Bartali (2.1) a Matyáš Kopecký (Novo Nordisk) dojel 3. v druhé etapě Tour of Rhodes (2.2).