Úvodních 25 km "pohoda". Pak 25 km do kopce na Col de la Madeleine. 20 km ve sjezdu, 15 km relativní roviny a pak 17 km v cílovém stoupání o průměru téměř 7%. 

9 lidí do etapy nenastoupilo. 3 byli diskvalifikováni, z toho zbývající dva Slováci v závodě Kubiš a Rovder. 10 cyklistů v průběhu etapy slezlo z kola. A 12 překročilo časový limit. 

V úvodu prvního kopce si naskočil do jednoho z úniků Karel Vacek. Nevydržel v něm dlouho, propadl se zpět do hlavní skupiny, pak z ní vypadl a nakonec rozšířil počet těch, kteří etapu vzdali.

Mathias Vacek v závěru úvodního kopce vypadl z čelní skupiny o dvaceti lidech. Z ní si přes vrchol kopce nastoupil Francouz Roman Grégoire a dostižen byl až v průběhu cílového kopce. 

V něm se daleko před cílem utvořila vedoucí trojčlenná skupina ve složení Cian Uijtdebroeks, Ir Archie Ryan a Nor Johannes Staune-Mittet. Podle přileb bylo možno rozeznat, že oba soupeři Belgičana jezdí za stejný tým a podle černo-žluté barvy bylo jasné, že je jím Jumbo-Visma. Zatím tedy development tým. Za nimi jeli dva Italové a pak ve žlutém Michel Hessmann doprovázený Francouzem Lenny Martinezem, synem slavného bajkera a po jistou dobu i silničáře.

2,5 km před cílem se Uijtdebroeks zvedl ze sedla, na což dokázal okamžitě zareagovat Ir, nikoli však už Nor. Takže musel Belgičan ještě jednou pořádně ze sedla, to když si zaspurtoval o etapu, na což Archie Ryan už odpověď nenašel.

Staune-Mittet ale nemusí smutnit, postoupil na 2. místo průběžného pořadí před Hessmanna, kterému se podařilo udržet pódium. A tenhle Němec jezdí prvním rokem za první tým Jumbo-Visma. Vypadá to, že aktuálně nejlepší tým světa má i o budoucnost už teď dost dobře postaráno.

Mimochodem, etapu zajel velmi dobře i Tomáš Kopecký, průběžně je 21. a na jeho předpoklady především spíše klasikáře je to v této konkurenci hodně slušný počin.