Na startu se oproti včerejšku sešlo o 4 týmy více. CCC však stále chyběl. Naopak WCC Team se účastnil, ovšem nikoli Veronika Jandová. V pelotonu se nakonec pohybovaly jen dvě Češky: Hájková a Van Neck ve fialovo-růžovém Bepink, jelikož Nosková v bílo-zeleném Équipe Paule Ka, přestože byla v nominaci, nakonec na start nenastoupila.

Cyklistky čekalo 123 km v typicky klasikářském velmi obtížném terénu: nahoru dolů, úzké silnice, prudké stojky, dlažba.

Rozhodovalo se v druhé polovině závodu: na 62. km odjela Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), v minulých letech vítězka například Flander a Strade Bianche. O 4 km později se k ní přidala Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott), úřadující světová šampionka a vítězka včerejšího závodu.

Longo Borghini v samostatném nástupu.

Necelých 25 km před cílem v jednom z dalších stoupání Van Vleuten nastoupila a Longo Borghini už tentokrát nestačila. Takže stejně jako včera i dnes si Van Vleuten dojela sólově pro vítězství.

Italka i poté, co ji Nizozemka utrhla, nesvěsila a odměnou jí bylo 2. místo se ztrátou 1:14 na vítězku a necelou minutu před 23 člennou skupinou, která si to rozdala o 3. místo.

Obě naše dívky dojely s mankem 15 minut v početné, ale poslední skupině z těch, co závod nevzdaly. A těch, co nedokončily, byla víc jak padesátka.

V neděli se na severu Španělska jede do třetice, tentokrát Durango-Durango Emakumeen Saria a Van Vleuten bude zase na startu. Že by hattrick?