Druhá etapa Tour Colombia byla dlouhá 153 km a zcela rovinatá. Na trati tři sprinterské prémie.

Už na 13. km se vytvořil únik dne. Bylo v něm 10 cyklistů, z toho 9 Jihoameričanů z kontinentálních a národních týmů a jediný zástupce Evropy, Urianstad z ProTour týmu Uno-X. Velmi rychle si vybudovali náskok kolem 3 minut a na této hodnotě se stabilizoval.

Skupina se v průběhu etapy ještě rozdělila na dvě části, vpředu zůstali pouze 4 cyklisté.

Peloton, převážně pilotovaný vybranými jezdci UAE a Deceuninck-Quick Step (DQS), jel takové regulované a vypočítané tempo, aby byl únik dojet tak akorát. Což se stalo 5 km před cílem, když už delší dobu předtím byli nejaktivnější z úniku na dohled.

V pelotonu to občas spadlo, ale nic nevypadalo vážně. Běžná rutina.

Závěrečné kilometry byly v režii cyklistů DQS, jimž sekundovalo UAE. Van Lerberghe vyslal ze špice do poslední stovky metrů Álvara Hodega, jenže přes něj šel nezadržitelně mimořádně namotivovaný Kolumbijec Molano (UAE).

Závěr nezvládli borci z Israel Start-Up Nation, kteří spurtovali ve dvou, a rychlostně slabší Itamar Einhorn se navezl do Edwina Ávily, který vypadal, že je schopen konkurovat Molanovi. Rychlost na to měl, jenže tímhle manévrem o ní přišel. Molano mohl slavit a Israel si to musí příště lépe domluvit. Takhle brali „jen“ třetí místo. Před Ávilu se ještě dostal na 4. místo v dresu Androni Jhonatan Restrepo, kterého si můžeme pamatovat z dob, kdy jezdil za Katushu.

V celkovém pořadí se samozřejmě nic nezměnilo.