První etapa Jayco Herald Sun Tour byla velkým úspěchem pro akademii SEG, nizozemský celek zaměřený na výchovu talentů, za který ještě loni jedili první i druhý v cíli. Vyhrál mistr Evropy U23 Alberto Dainese (Sunweb), který díky přesně načasovanému spurtu porazil Australana Kadena Grovese (Mitchelton - Scott), třetí skončil zkušený Moreno Hofland (EF Pro Cycling).

Po dvaceti kilometrech 120 kilometrů dlouhé etapy unikla pětičlenná skupina, která získala náskok až 3:30, ale poté začaly na čele pelotonu pracovat jezdci týmů WorldTour a únik sjeli. Dainese získal ve spurtu dobrou pozici za Maxem Kanterem a po povedeném spurtu slavil první vítězství Sunwebu v tomto roce. 

"Kluci odvedli skvělou práci. Hlídali jsme únik celý den a Storer udělal spoustu práce na čele balíku. Zbytek kluků jel výborně na posledních pěti kilometrech a předvedli jsme téměř perfektní rozjetí spurtu. V poslední zatáčce jsem byl na páté šesté pozici, hned za Maxem. Chvíli jsem se sprintem čekal, protože to bylo trochu hektické a proti větru, ale dokázal jsem vyhrát," okomentoval svůj úspěch Alberto Dainese, vítěz etapy na loňské Czech Tour. 

Dainese oblékl dres lídra celkového pořadí, také mu patří dres pro vedoucího závodníka bodovací soutěže a je nejlepším mladým jezdcem.