Bylo to již její 28 etapové vítězství na tomto závodě. Druhá dnes skončila Hannah Barnes (Canyon-SRAM) a třetí Lotte Kopecky (Lotto Soudal).

Tým nizozemské hvězdy tvrdě pracoval ve stoupáních, z nichž čtyři byly významnější o délce od 5,5 do 6,5 km a průměrném sklonu kolem 5%. Cílem bylo utrhnout, nebo minimálně hodně unavit ty z čistokrevných sprinterek, které mají potíže v kopcích. 

V závěru musely dívky v oranžovém dresu CCC likvidovat sólový útok Marie Novolodské (Cogeas Mettler Look). Tato 21letá Ruska měla ještě 3 km před cílem značný náskok, ale nakonec byla dojeta nedaleko před páskou. 

Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott) nadále vede o 1:52 před Katarzynou Niewiadomou (Canyon-SRAM) a 2:03 před Annou van der Breggen (Boels-Dolmans). 

Byla jsem ráda, že CCC-Liv jel ve stoupáních takové tempo, protože jsme se zbavily některých sprinterek, což je pro mě ve finále jednodušší a méně hektické,“ komentovala Van Vleuten průběh etapy. 

Markéta Hájková dokončila jako jediná ze svého týmu Bepink v čelní skupině, což pro ni znamenalo posun o 13 míst na průběžné 62.