Zájem o Nordhagena projevil také norský tým Uno-X, který se dlouhodobě zaměřuje na výchovu mladých jezdců, především z Norska a Dánska. Nordhagen měl být logickou posilou Uno-X, jenže mnohem mocnější a bohatší Jumbo-Visma mělo navrch a sedmnáctiletého cyklistu si od sezóny 2024 pojistilo. 

Nizozemský tým se na závodníky ze skandinávských zemí zaměřuje už delší dobu, především se snaží získat výrazné talenty, ale také se chce zavděčit norské společnosti Visma. Nizozemci z Uno-X přivedli současného mistr světa v časovce Tobiase Fosse a už do development programu zařadili mladé hvězdy Johannese Staune-Mitteta a Pera Stranda Hagenese. 

Staune-Mittet letos zazářil na mnoha vrchařských závodech. Ve dvaceti letech skončil pátý celkově na Sazka Tour a především byl druhý v celkovém pořadí Tour de l'Avenir za Cianem Uijtdebroeksem. Hagenes je loňským mistrem světa mezi juniory a letos už dokázal vyhrát třiadvacítkovou verzi klasiky Paříž - Tours. 

Od Nordhagena si Jumbo - Visma slibuje jistě hodně. Drobný Nor je výborný vrchař a časovkář, takže je ideálním materiálem pro celkové pořadí. Závod míru juniorů dojel na třetím místě celkově, byl nejlepším prvoročákem a třetí byl i na Saarland Trofeo v Německu a Grand Prix Ruebliland ve Švýcarsku. K tomu si přidejte druhé místo na evropském šampionátu a každému musí být jasné, že Nordhagen má velký talent a podepsat s ním dlouhodobý kontrakt může být opravdová výhra.

Nordhagen navazuje na Belgičana Uijtdebroekse, který také získal profesionální smlouvu v Bora-Hansgrohe už jako junior. Jeden rok strávil v juniorském celku Auto Eder a poté se přesunul rovnou do WorldTour. A v prvním roce mezi muži vyhrál nejprestižnější etapový závod pro jezdce kategorie U23. Nordhagen na to půjde trochu pomaleji, v roce 2024 nepřestoupí přímo do WorldTour, ale do development sestavy a do první divize naskočí v sezóně 2025. Smlouvu má podepsánu až do konce roku 2027, takže má dost času na osobní rozvoj. 

Cyklistiku kombinuje s bežeckým lyžováním. Na příkladu Mathiase Vacka je poznat, že tato kombinace funguje výborně, Vacek byl špičkovým běžcem na lyžích v mládežnických kategoriích, ale později si vybral lukrativnější cyklistiku. Nordhagen skončil ve své věkové kategorii druhý na nabitém norském šampionátu. Fyzicky je tedy nepochybně mimořádně silný. Přestože má smlouvu s cyklistickým týmem, bude se ještě věnovat i zimnímu sportu. "V nadcházejících sezónách budu nadále kombinovat cyklistiku s běžeckým lyžováním. Chci v této kombinaci pokračovat co nejdéle. Je to úžasný trénink, který mi pomáhá trénovat a rozvíjet celou postavu," vysvětluje mladý Nor. 

"To, že jsme se vydali na tak dlouhou cestu s tak mladým klukem, je zcela výjimečná věc," říká Robbert de Groof, ředitel třiadvacítkové sestavy Jumbo - Visma. "V Jørgenovi vidíme výjimečný talent. Je velmi ambiciózní a hledal tréninkový program, kde by se mohl zlepšovat. To, že už ví, kde je jeho budoucnost, mu umožňuje soustředit se na trénink, závody a rozvoj. Oba cítíme, že k nám skvěle zapadne."

De Grootovi se daří dodávat do prvního týmu velmi zajímavé závodníky. Nordhagen by mohl být další: "Abychom dosáhli plného rozvoje, nabízíme dlouhodobou spolupráci. Toho se pevně držíme. Dokonale to zapadá do spolupráce, kterou s Jørgenem zahajujeme. Chceme najít optimální rovnováhu mezi tréninkem a závodním rozvojem. Díky propojení mezi naším development týmem a týmem WorldTour můžeme talentům nabízet řešení šitá na míru."

"Dostanu tady čas a prostor k tomu, abych vyrostl a stal se profesionálním závodníkem," dodává Nordhagen. "To byl vždycky můj sen, který se mi za pár let splní. Moc se na to těším. Protože jsem se už rozhodl, že po juniorské sezóně přestoupím do týmu Jumbo-Visma, mohu se dál v klidu rozvíjet a soustředit se na své sportovní cíle. Myslím, že se s týmem dobře doplňujeme. Je fajn, že se tu setkám s mými krajany Tobiasem Fossem, Perem Strandem Hagenesem a Johannesem Staune-Mittetem. Slyšel jsem od nich o týmu pozitivní věci."