Při cestě na oficiální start vyhodnotili závodníci okruh pro závodění jako hodně nebezpečný především proto, že za plůtky vymezujícími trať probíhal normální a hodně čilý automobilový provoz. Po dohodě s rozhodčími byl tedy původní okruh zkrácen a celý závod byl pojat jako samostatný bez vlivu na konečné výsledky.

I tak se hodně závodilo, mimořádně aktivně si počínali jezdci novozélandského Boltonu, kteří byli ve dvou dvoučlenných únicích. Jak se ale dalo předpokládat, v závodě, který připomínal závěrečné pařížské okruhy Tour de France, tedy rovina a široké bulváry, byla nejpravděpodobnější variantou hromadná koncovka. 

Daniel Babor (ve žlutém) vyhrál v Rumunsku dvě etapy.

K té také došlo. V posledních stovkách metrů rozjel Jan Bárta tempo pro Daniela Babora a ten vystřelil ke spurtu 150 metrů před cílem. Vyhrál o dvě délky bicyklu před Alanem Banaszekem, sprinterem HRE Mazowsze, a Matteo Maluceliim, sprinterem China Glory, kam přestoupil k letošnímu srpnu poté, co přišel o angažmá v ruském Gazpromu.

Dnes to bylo prostě super. S klukama jsme to zvládli, jak nejlépe to šlo. A nejen dnes, ale po celou tour a dnešek tomu jen nasadil korunu. Vývoj závěru etapy hrál pro nás. Dva okruhy před cílem dojel peloton jezdce z úniku, a zatímco jednotlivci nastupovali, my jsme jeli v klidu v pelotonu. Sám jsem klukům říkal, ať šetří síly a nechají ostatní vyblbnout. Přesně tak jsme to taky udělali, 2 kilometry před cílem najeli na špici a vyšlo to. Cílová rovina byla široká a dlouhá, takže jsme si to pohlídali a nedali ostatním šanci,“ popsal spolupráci Daniel Babor.

Konečnými výsledky se tedy stal stav klasifikace po včerejší etapě. Celkovým vítězem se stal Mark Stewart z Bolton Equities Black Spoke (na snímku výše). Jakub Otruba (na titulním snímku z královské etapy) obsadil třetí místo.

Vyhráli jsme tady tři etapy a v celkovém pořadí odjíždíme se 3. místem. Myslím, že jsme se ukázali skvěle a na konec sezóny jsme předvedli, že pořád máme chuť závodit a máme na to nohy. Těšíme se na Slovensko, kde už od úterý pojedeme závěrečný etapák sezóny a snad se ukážeme v dobrém světle i tam. Bude to v těžké konkurenci, ale třeba se povede nějaké body vyjet,“ okomentoval vystoupení Elkov Kasper Jakub Otruba.

Na 5. místě jako druhý nejlepší jezdec českých týmů skončil Mika Heming, který se stal vítězem soutěže cyklistů ve věku do 23 let (na snímku níže).

Mika Heming, který se v jednotlivých etapách umístil nejlépe 7. a nejhůře dnes na 12. místě, řekl pro RoadCycling.CZ: "Jsem opravdu velmi šťastný za páté místo v celkové klasifikaci a za vítězství v soutěži do 23 let. Ale přijel jsem s cílem vyhrát etapu, a k tomu jsem se v žádné etapě až tak moc nepřiblížil, takže z tohoto pohledu je to trošku frustrující. Přesto si myslím, že to byl úspěšný etapový závod a další skvělá týmová práce, která nám tento úspěch přinesla. Po celý závod vládla v týmu výborná atmosféra a já se těšil s klukama na každý jednotlivý den!" 

Daniel Babor a Jakub Otruba obsadili shodně 3. místa v dílčích soutěžích, v prvním případě bodovací a v druhém vrchařské.

Z 21 týmů, které do závodu odstartovaly, se Elkov Kasper umístil na 2. příčce za vítězným Boltonem, ATT Investments skončil 5., když lepší byly ještě polské HRE Mazowsze a druhodivizní Caja Rural.

Elkov Kasper si z Rumunska odváží celkem 130 UCI bodů, ATT Investments 55.

Na startu čtvrté etapy ve žlutém konečný vítěz bodovací soutěže Eduard-Michael Grosu (Drone Hopper), v červeném Daniel Babor, v zeleném nejlepší vrchař Cormac McGeough (Wildlife) a v bílém Mika Heming.