De Marchi patří k nejzkušenějším jezdcům současného pelotonu. Vítěz třech etap na Vueltě a držitel růžového trikotu na Giro d'Italia se stal profesionálem už v roce 2011 a v sestavě Israel - Premier Tech stále patřil k nejlepším. Přesto mu izraelský tým nenabídl novou smlouvu. De Marchi si však paradoxně polepší, IPT sestupuje mezi druhodivizní sestavy a on sám díky přestupu do BikeExchange-Jayco zůstane ve WorldTour. 

Ital by se měl přirozeně stát jedním z kapitánů týmu, vzhledem k jeho věku a zkušenostem, ale vedení od něj chce také vítězství. "Alessandro je pro nás opravdu velkým přínosem. Má spoustu zkušeností a pro nás bylo důležité najít toho správného jezdce, který snadno zapadne do týmu, ale také jezdce, kterému věříme, že přinese své zkušenosti a bude nejen vzorem pro mladší jezdce, ale bude také schopen něco předvést, když dostane příležitost," vysvětluje Brent Copeland, ředitel týmu. 

"Díky příchodu De Marchiho a Štybara máme nyní skvěle vyvážený tým s mladými talenty a staršími vyzrálými jezdci. Budou hrát důležitou roli, protože přinášejí mnoho nového. Zažili všechny největší závody a byli svědky toho, jak se závodění vyvíjelo. Těšíme se na začátek nové sezony," dodal. 

De Marchi je především specialistou na dlouhé úniky. Díky účasti v dlouhých únicích získal všechny své největší úspěchy. V etapových závodech i na jednorázovkách. Na konci sezóny se obával, že už žádnou dobrou smlouvu nedostane a na sociálních sítích se ho zastal jeho krajan Matteo Trentin a nabádal týmy, aby ho podepsali. "Především musím přiznat, že jsem opravdu hrdý na to, že jsem dostal nabídku od tak skvělého týmu v tak citlivém okamžiku své kariéry. Letošní sezóna pro mě nebyla nejlepší, ale nová smlouva mi dodává spoustu motivace pro rok 2023," říká De Marchi.

"Bude to pro mě důležitý rok, chci ukázat, že jsem stále silný jezdec, a jednou z mých klíčových rolí bude přinést a využít své zkušenosti z posledních deseti let profesionální kariéry. V roce 2023 čeká tým mnoho změn, přivádí do týmu spoustu mladých talentů, ale promíchaných se zkušenými jezdci, jako jsem já, takže udělám vše, co bude v mých silách, abych podpořil novou generaci, aby všichni rostli a stali se těmi nejlepšími sportovci, jakými mohou být."

De Marchi je desátou posilou týmu. Kromě něj a Štybara jsou to Eddie Dunbar (Ineos), Lukas Pōstlberger (Bora), Chris Harper (Jumbo), Filippo Zana (Bardiani), Felix Engelhardt (Tirol), Blake Quick (Trinity), Rudy Porter (Trinity) a Welay Hagos Berhe (EF Development). Stejný počet závodníků tak odešel, odchází osm Australané a přichází pouze dva, takže tým bude o něco více mezinárodní.