John Degenkolb v dresu týmu DSM (tehdy pod názvem Giant Alpecin) vyhrál monumentální klasiky Milán - Sanremo a Paříž - Roubaix. A to během jediného jara v roce 2015. Po vážném zranění způsobeném dopravní nehodou se Degenkolb rozhodl odejít do týmu Trek - Segafredo a později do Lotto Soudal. Ale od roku 2022 bude opět závodit za tým Iwana Spekenbrinka. 

32letý John Degenkolb už patří mezi veterány profesionálního pelotonu, protože na nejvyšší úrovni světové cyklistiky působí už jedenáct let. Debut mezi profesionály si odbyl v týmu HTC - HighRoad v roce 2011, ale americký celek po sezóně zanikl a talentovaný Němec našel útočiště v druhodivizním Argos - Shimano. A s nizozemským týmem pod vedením přísného ředitele Iwana Spekenbrinka začal růst. 

V roce 2012 vyhrál 12 závodů, včetně pěti etap na španělské Vueltě. Následovala vítězství na Giro d´Italia, Paříž - Tours, Gent - Wevelgem, další čtyři etapy na Vueltě a spousta dalších triumfů. Ale vrcholem spolupráce byla klasikářská sezóna na jaře roku 2015. Degenkolb vyhrál sprinterský dojezd monumentální klasiky Milán - Sanremo a překvapil vítězstvím na Paříž - Roubaix.          

Bohužel v lednu roku 2016 se vše změnilo. Degenkolba a jeho týmové kolegy srazilo auto na týmovém soustředění ve Španělsku. Němec se musel dlouho léčit ze zranění a ještě větší vliv měla nehoda na jeho psychiku. Dokázala se vrátit a vyhrát dva závody, ale od té doby už nevítězí tak často. Do konce roku 2015 získal 40 vítězství, od té doby pouze 8. Ale patří k nim i emotivní triumf v etapě Tour de France vedoucí po dlažbě Paříž - Roubaix. Degenkolb po třech letech opustil Trek - Segafredo a zamířil do Lotto Soudal. Ale během dvou let v belgické sestavě cestu zpět k úspěchu nenašel. A proto se vrací do DSM. 

"V minulosti jsem se tu měl skvěle a vždy jsme zůstali přáteli. Je to upřímný tým, splní vše, co slíbí a očekávají to stejné od ostatních. To je výjimečné. Těším se, až se vrátím do tohoto prostředí a zařadím se do sprinterského vlaku, do skupiny pro klasiky a mezi závodníky, kteří útočí na etapy Grand Tours. Osobně bych se chtěl stát kapitánem týmu. Je to pro mě ideální tým," říká Degenkolb. 

DSM je v průměru nejmladším celkem na rovni WorldTour a Degenkolb bude okamžitě jedním z nejzkušenějších jezdců. Role kapitána, který v závodech řídí taktiku a úzce spolupracuje se sportovním ředitelem je pro Degenkolba šitá na míru. Myslí si to i Rudi Kemna, sportovní ředitel DSM: "Johnovy zkušenosti jsou klíčové v hektických momentech závodu. Posílí naši sprinterskou a klasikářskou sestavu a povede tým v celé sezóně. Také může sdílet zkušenosti s mladými závodníky, bude takovým vzorem a nositelem naší týmové kultury."