Zcela zdrcujícím způsobem porazil Arnaud Démare (Groupama - FDJ) v dalším hromadném dojezdu v jihoitalské Mateře. Náročný finiš 6. etapy byl hodně hektický a žádný tým neměl převahu nad soupeři. Jezdci tým Groupama - FDJ museli hledat svého lídra, ale ten se objevil v popředí ve správnou chvíli a nikdo mu nemohl konkurovat. O minimálně šest délek za ním dojel Michael Matthews (Sunweb) a třetí skončil Fabio Felline (Astana). 

Rozhodla poziční jízda, protože Peter Sagan (BORA - hansgrohe) měl sice dorou týmovou podporu v průběhu etapy a byl favoritem dojezdu, ale před cílem si nedokázal najít místo vpředu pelotonu a o boje o vítězství nezasáhl. Cílem projel na osmém místě a přišel o fialový dres pro lídra bodovací soutěže. Ten převzal Démare. 

Na celkové pořadí neměla etapa žádný důležitý vliv. Nadále vede Joao Almeida (Deceuniicnk - Quick-Step) s náskokem 43 sekund před Pellem Bilbaem (Bahrain - McLaren) a 48 sekund před Wilcem Keldermanem (Sunweb). 

Nic se nezměnilo ani v dalších soutěžích. Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) zůstal nejlepším vrchařem a Joao Almeida nejlepším mladým závodníkem. 

Josef Černý (CCC) dokončil 6. etapu na 109. místě se ztrátou 2:35 a celkově je 116.