Letošní ročník závodu Milano - Torino nekončil na vrcholu stoupání Superga nad Turínem, ale na rovině ve Stupinigi. MiTo, jak se závodu přezdívá, tak byl perfektní generálkou před sobotním monumentem Milán - Sanremo. A o vítězství se utkali největší favorité Sanrema a jeden bývalý vítěz Sanrema oslavil triumf. 

Arnaud Démare měl vynikající podporu svého celku Groupama - FDJ. V poslední kilometru vedli jezdci francouzského týmu celý peloton. Především Jacopo Guarnieri se předvedl v nejlepším světle. Jako první začal spurtovat Peter Sagan (BORA - hansgrohe), ale 300 metrů před cílem to bylo příliš brzo a právě za slovenským klasikářem se vyvezl Démare a snadno porazil všechny soupeře, včetně druhého Caleba Ewana (Lotto Soudal) a třetího Wouta van Aerta (Jumbo - Visma).  

Průběh závodu 

Letošní ročník Milano - Torino byl zcela rovinatý a vývoj se dal s velkou přesností předpokládat. Vše mělo skončit hromadným dojezdem, přesto se do úniku vydala šestičlenná skupina. Ve skupině byli Manuele Boaro (Astana), Andrea Garosio (Vini Zabú - KTM), Samuele Rivi (Italský národní tým), Alessandro Tonelli (Bardiani), Gijs Van Hoecke (CCC) a Davide Villella (Movistar). 

Nejdéle v úniku vydržel Manuele Boaro, dostižen byl až 6 kilometrů před cílem, ale ještě o pár kilometrů dříve došlo k důležitému pádu, který odnesl především tým Deceuninck - Quick-Step. Zdržel se Michael Morkov, který proto nemohl pomoci Samu Bennettovi v dojezdu a ještě mnohem horší zprávou je zranění Yvese Lampaerta.  

Po pádu za to vzali jezdci týmu Lotto Soudal a po nich závodníci BORA - hansgrohe a Groupama - FDJ. Nikdo z velkých fvaoritů vpředu nechyběl, ale někteří se neprosadili. Fernando Gaviria (UAE Emirates) skončil 7. a Sam Bennett až 19.