Tentokrát se sice v druhé polovině etapy postavily cyklistům do cesty čtyři zhruba kilometrová stoupání, ale nebyla tak těžká, aby zabránila souboji sprinterů o etapové vítězství.

Trochu stereotyp: pětičlenný únik, z něhož posléze vypadl domácí závodník. Jumbo do úniku zase jako včera vyslalo svého člověka, tentokrát Chrise Harpera, aby sbíral body na sprinterských a tentokrát i vrchařských prémiích. Díky tomu se v závěru z úniku osamostatnil, ale byl standardně před cílem sjet.

V závěru další stereotyp: opět pád na posledním kilometru, což ovlivnilo snažení i kluků z Elkov Kasper. Adam Ťoupalík bojoval, co mu síly stačily, a ony tentokrát stačily na seriózní 11. místo. Alois Kaňkovský pak dojel 15.

Čtrnáct týmů z dvaceti má stále totožný čas. Zítra se rozhodne celý závod v předlouhém cílovém stoupání a zcela jistě to tentokrát nebude o sprinterech.

Z Elkov Kasper má největší předpoklady nejlépe uspět vrchař Karel Hník. Ale v dlouhých kopcích to kdysi skvěle uměl i Michal Schlegel. Vzpomeňme jeho památnou etapu na Tour of Alps v roce 2018, kdy přejel přetěžké kopce rovnocenně s Froomem, Pinotem, Aruem, Bennettem a byl lepší než třeba López.