Konec závodu Tour of Bitwa Warszawska 1920 UCI 2.2 se odehrál na 151 km dlouhé trati mezi městy Plock a Plonsk, kde se jelo pět sedmnácti kilometrových okruhů s těžkým tři kilometry dlouhým písčitým úsekem. 

V etapě se závodilo od samého začátku a z pelotonu nejprve odjelo osm jezdců s náskokem kolem dvou minut. Ti vydrželi až do nájezdu na pět závěrečných okruhů, kde se zvýšilo tempo pelotonu, a na písčitém úseku se začala hlavní skupina redukovat. 

Před úplným závěrem se pustil osamoceně do úniku Nizozemec Riesebeek z Alpecin Fenix, který svůj únik dotáhl až do cíle, a ovládl tím i celý etapák. Za ním zůstala skupina dvaceti jezdců včetně Dominika Neumana a Jana Bárty, kteří bojovali o pódiové umístění.

„Dnešní gravel úsek byl opravdu těžký, ale hodně mě to na něm bavilo. Naštěstí na něm nebyly žádné díry nebo jiná neočekávaná místa jako v minulých dnech, a tak byl opravdu spravedlivý. S Honzou Bártou se nám podařilo udržet dobrou pozici před cílem, kde mi rozjel spurt, a jediný kdo mě skočil, byl Paterski. Byl to hodně specifický závod, který asi nikdo nikdy ještě nejel, a tak jsem za třetí místo rád,“ popsal závod dnes třetí Dominik Neuman.

Jan Bárta skončil v etapě 15. a v celkovém hodnocení na 12. místě. Elkov Kasper skončil v soutěži týmů na 5. místě z 19 klasifikovaných.