Etapa měřila 147 km a sestávala ze sedmi naprosto rovinatých okruhů, v jejímž průběhu se museli cyklisté vyrovnat s ne zcela tradiční překážkou, jíž byla vysoká prašnost (viz titulní snímek). Ta byla dána charakterem trati, kdy na okruhu byly dva úseky kolem jednoho až jednoho a půl kilometru, kde se jelo v prvním případě po panelové rozbité cestě a v druhém po písku.

Výsledkem byly četné defekty, četné pády a vždy nervózní boj o pozice před těmito úseky. Druhý z nich se nacházel přibližně 6 km před cílem a tam také došlo v posledním okruhu k rozdělení pelotonu na dvě velké skupiny, přičemž v té první zůstali z Elkov Kasper tři lidé.

O vítězství si to tedy rozdala zhruba 60-ti členná skupina. Přibližně 300 metrů před cílem v poslední zatáčce to spadlo z úplného čela a ovlivnilo to umístění Dominika Neumanna. Ze sedmé pozice sice úplně nelehnul, ale musel mezi diváky a bylo po spurtu. Dostal samozřejmě čas skupiny, ale to je jen slabá náplast. Nejlépe tedy dokončil Jan Bárta a za ním Jakub Otruba.

Zbylí tři: Sisr, Kaňkovský a Zahálka byli klasifikováni se ztrátou 38 vteřin.

Závod ovládli dva borci z týmu třiadvacítkářů Lotto Soudal, třetí dospurtoval Patryk Stosz (Voster ATS), nedávný vítěz Okolo Bulharska a nejlepší vrchař Okolo Polska. Do čela celkové klasifikace se k radosti domácích dostal Pawel Bernas z místního týmu Mazowsze, který má v první desítce po dnešku hned tři zástupce.

Elkov Kasper se v soutěži týmů posunul o 5 míst na průběžně 11. se ztrátou 12 vteřin na vedoucí Jumbo-Visma Development Team.