Dnes byla na pořadu mimořádně náročná etapa. 177 km a 2750 výškových metrů. V podstatě nahoru dolů. 7 vrchařských prémií od 1,2 do 4,8 km a od 4,2 po 10,4%.

V první části etapy odjelo šest lidí: Edward Theuns (Trek-Segafredo), Ben Swift (Ineos), Victor Campenaerts (Lotto-Soudal), Ivo Oliveira (UAE), Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) a Oier Lazkano (Movistar). V pelotonu pochopitelně kontrolovali únik jezdci Quick-Step Alpha Vinyl, kteří měli po včerejšku v držení dres vedoucího závodníka. Náskok uprchlíků se dostal až k 5 minutám.

Julian Alaphilippe dnes dojel v početné hlavní skupině s více jak osmi minutovou ztrátou a přišel o vedení v závodě.

Gianni Vermeersch se zaměřil na sbírání bodů na vrchařských prémiích a zítra oblékne dres vedoucího muže této soutěže. Čelní skupina se postupně rozpadala, až zbyli jen dva: Lazkano a Campenaerts. 25 km před cílem byli dojeti 14ti člennou skupinou pronásledovatelů, kde byla většina závodníků, kteří mohou pomýšlet na úspěch v celkovém pořadí.

Campenaerts a Lazkano vydrželi v denním úniku nejdéle.

4,5 km před cílem zaútočil ten, od koho bychom to čekali nejméně: Lazkano. A jeho atak byl úspěšný!

Do čela průběžného pořadí se posunul Robert Stannard z Alpecin-Fenix, který je i nejlepším mladým jezdcem. Lazkano vede bodovací soutěž. Nejlepším týmem je po druhé etapě Ethias - Tour de Wallonie Lotto-Soudal.