Na start třetího jednorázového závodu žen, který se uskutečnil od čtvrtka do neděle na severu Španělska, se postavilo 23  šestičlenných týmů, tentokrát včetně sedmého World Women´s CCC - Liv s Ashleigh Moolman a Marianne Vos. Startovní listina tak byla nabita většinou hvězd světové ženské cyklistiky a to včetně úřadující světové šampionky a vítězky předešlých dvou jednorázovek Annemiek Van Vleuten.

33 letá Marta Bastianelli (Alé BTC Ljubljana), bývalá světová šampionka a loni 4. žena světového žebříčku, se jako všechny závodnice podrobuje předstartovní kontrole.

V týmu Bepink stály na startu i do třetice obě Češky, Melissa Van Neck a Markéta Hájková. Druhá jmenovaná se aktivně zapojila na 27. km do spurtu na jedné z mnohočetných sprinterských prémií a podařilo se jí ukořistit body za 2. místo.

Trasa 113 km dlouhého závodu byla zvlněná, v samém závěru však čekala na cyklistiky dvě těžká stoupání o délce necelých 5 km a průměru od 5 do 5,5%, která přišla rychle po sobě a z té druhé už se sjíždělo do cíle.

Tým Boels-Dolmans s Annou van der Breggen v první řadě uprostřed.

Tady se také rozhodovalo. Nejsilnější byla opět Van Vleuten a zakončila svůj prodloužený víkend hattrickem! Na videu ji sleduje Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), která také na 2. místě závod dokončila. Clara Koppenburg, týmová kolegyně Nikoly Noskové, třetí pozici neudržela a podlehla v závěru jen těsně Elise Longo Borghini (Trek-Segafredo). Její kolegyně z týmu Ellen van Dijk, která s číslem 183 vyjíždí kopec na 4. pozici, si to v kopci nejspíš tak "práskla", že nakonec dokončila "až" na 7. místě.

Melissa van Neck závod nedokončila, Markéta Hájková byla klasifikována na 49. místě z celkového počtu 88 cyklistek, které závod dokončily, resp. nepřijely po limitu.