Do hromadného závodu juniorek na evropském šampionátu se přihlásilo 92 cyklistek z 25 zemí. Sedm zemí postavilo plný počet šesti závodnic. Vedle šesti cyklisticky nejvyspělejších, tedy Itálie, Belgie, Nizozemska, Francie, Španělska, Německa také Polsko. Naši zem reprezentovala čtveřice Julia Kopecky, Eliška Kvasničková, Barbora Němcová a Nela Slaníková. 

Jelo se na okruhu s jedním delším stoupáním, který si juniorky daly 4x, celkem to činilo 83 km s převýšením 1280 metrů.

Do cíle přijela osamoceně tříčlenná skupina, v níž si s dvěma Italkami poradila Francouzka Eglantine Rayer. Za nimi přijela sedmička, v níže se na konečné 4. místo prosadila další Italka. Následovala osamocená Švýcarka a poté 20ti členná hlavní skupina. V ní byla z našich pouze Eliška Kvasničková a ve stoupavém závěru se prosadila na konečné 13. místo.

Na 30. km došlo k hromadnému pádu, několik závodnic muselo odstoupit včetně naší Nely Slaníkové. První dva okruhy byl peloton, z něhož občas odpadla slabší závodnice, kompaktní. V třetím okruhu se peloton začal rozpadat a rozdělil se na dvě skupiny. V posledním okruhu se obě skupiny ještě více nadělily, v posledním stoupání odjely tři závodníce a ty se utkaly o vítězství.

"Bylo horko a bylo to hodně těžké. Jak vedro, tak kopce. Velký pád mě sice zdržel, ale dokázala jsem si hlavní skupinu dojet. Závod ale nebyl přehnaně nervózní. Rozhodovala výkonnost a ono zmiňované velké horko. Já jsem ale měla perfektní servis. Co se týče mého výkonu, pociťuju ještě hendikep v pohybu v pelotonu a v cyklistickém myšlení," řekla pro RoadCycling.CZ bezprostředně po závodě Eliška Kvasničková.

Julia Kopecky byla klasifikována na 46. (+6:55) a Barbora Němcová na 63. místě (+18:25).

Výsledky.