31 letá Deignan je zajímavá mj. tím, že zcela vynechala sezónu 2018, aniž by jí její tehdejší tým Boels-Dolmans přestal platit, jelikož si "odskočila" porodit. Velmi brzy po porodu začala opět trénovat a hned další sezónu se jí podařilo ovládnout ženskou verzi Okolo Británie!

Letos to zatím za moc nestálo, ale dnes prokázala, že je zase zpět. Dokázala odjet společně s krajankou z týmu Paule Ka Elizabeth Banks a v sychravém počasí na mokré silnici si vytvořily dostatečný náskok, takže souboj o vítězství se omezil právě jen na tyto dvě závodnice.

Deignan měla našetřeno trochu více sil i proto, že vynechala včerejší časovku na mistrovství Evropy, zatímco Banks ji absolvovala a dokončila na 13. místě.

Víc jak kilometr před cílem odmítla Deignan střídat. Banks to zkusila na dlouhý sprint, ale vypadalo to, že je tak trošku srozuměna s druhým místem. Zvláště když se při průjezdu cílovou čarou smála na celé kolo a po dojezdu vřele blahopřála vítězce. Evidentně jí vítězství přála a s druhým místem byla také hodně spokojená. Její jediné dosavadní vítězství se datuje z loňského roku, kdy se jí podařilo vyhrát etapu na dámském Giru.

Na obrazovce jsme mohli zahlédnout, jak jednou z prvních gratulantek Elizabeth Banks byla v českém reprezentačním dresu Nikola Nosková, připravující se na silniční závod mistrovství Evropy.

Za vedoucí dvojicí dojela početná hlavní skupina, kde se vehementně snažily ukořistit i další místo na stupních vítězů cyklistky Paule Ka. Všem však vypálila rybník Chiara Consonni z menšího italského týmu Valcar a její způsob oslavy odpovídal italské nátuře. Zvláště když se jí podařilo protnout pásku o galusku rychleji než aktuální italské šampionce z loňského roku Martě Bastianelli, jelikož letošní ženský mistrák se v Itálii ještě nejel.