Etapa nepatřila z pohledu převýšení k nejnáročnějším. Na trase čekaly cyklisty dvě trojky a jedna vrchařské dvojka. Jenže závěr se konal do kilometrové 10% stojky! A jak se ukázalo, nejlépe to vyhovovalo čerstvě 20 letému Jevgeniji Fedorovovi z development týmu Astany. Ten si svou aktivitou v průběhu etapy zajistil všechny dresy ve sledovaných soutěžích: celkové, bodovací, vrchařský a pro mladíky.

Stojka byla natolik výživná, že čelo startovního pole rozvěsila na jednotlivce, maximálně malé skupinky, ale většina papírových favoritů přijela na předních pozicích a nepřipsala si žádné fatální časové odstupy. Pouze Gabbruro (Androni) a zvláště Eyob (Terengganu) dojeli s malinko většími ztrátami.

Fedorov o sobě dal vědět letos už na Tour of Langkawi, kde z úniku vyhrál úvodní etapu, a protože poměrně solidně přejel i královskou etapu, skončil v Malajsii druhý celkově. Je málo pravděpodobné, že bude stačit v těžších, horských etapách, ale to nic nemění na tom, že si pořádně říká o pozornost Alexandra Vinokurova.

Zítra by však ještě o dres lídra přijít nemusel, jelikož etapa má podobný charakter. V úvodní části jedna trojka a dvě dvojky, pak jen mírně zvlněné a závěr zase do kopce: 1,6 km a 5,3%.