Posledních 18 kilometrů 2. etapy Tour de France z Perros-Guirec do Mur de Bretagne bralo dech. Pořadatelé na závodníky připravili okruh, který začal cílovým stoupáním Cote de Ménéhiez v Mur de Bretagne. V prvním průjezdu cílem byla speciální prémie o 8, 5 a 2 sekundy do celkového pořadí. Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix) v prvním výjezdu nečekaně zaútočil, vytvořil si malý náskok a prémii vyhrál, ale byl dostižen čelem pelotonu. Pro 5 sekund si dojel Tadej Pogačar (UAE Emirates) a pro 2 sekundy Primož Roglič (Jumbo - Visma). 

Peloton se opět spojil a tempo převzali jezdci Ineos Grenadiers. A tempo to bylo neuvěřitelně vysoké. 2 kilometry před cílem závodníci podruhé najeli do cílového výjezdu. Jako první zaútočil Davide Formolo (UAE Emirates), ale dlouho nevydržel. Tempo držel Richie Porte (Ineos Grenadiers) Nairo Quintana (Arkéa Samsic) nastoupil ve strmém stoupání 1,3 kilometru před páskou a okamžitě se za ním vydali Van der Poel a ostatní favorité.

900 metrů před cílem to zkusil Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Italského mistra se udrželi jen Van der Poel, Pogačar a Roglič. 800 metrů před cílem za to vzal Van der Poel, Pogačar, který se držel hned za ním, nereagoval. Van der Poel do toho dal vše, Colbrelli nestačil a bylo rozhodnuto. Mistr světa v cyklokrosu si dojel pro své první etapové vítězství na Tour de France a pro první žlutý dres. Unavený a dojetý Van der Poel ukázal směrem k nebi a připomněl tím svého dědu Raymonda Poulidora. 

Druhý skončil Pogačar s odstupem 6 sekund, stejnou ztrátu měli také třetí Roglič a čtvrtý Wilco Kelderman (BORA - hansgrohe). Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) překvapivě nestačil, dojel pátý s odstupem 8 sekund a přišel o vedení. 

Van der Poel vede o 8 sekund před Alaphilippem, na třetí místo se posunul Pogačar s odstupem 13 sekund, Roglič ztrácí 14 sekund a Kelderman 24 sekundy. Alaphilippe udržel aspoň zelený trikot pro lídra bodovací soutěže. Van der Poel je nejlepším vrchařem, dres místo něj poveze Ide Schelling (BORA - hansgrohe). Pogačar drží vedení v soutěži do 25 let.