Duklu jsem vždycky vnímal tak, že je to výběrový tým, kde jsou ti nejlepší. Alespoň za mých mladých let to tak bylo. Chodili tam špičkoví závodníci a jméno Dukla byl pojem. Moje vize je taková, že se do budoucna pokusíme v Dukle vytvořit elitní juniorský tým. Podmínky pro sportovce jsou tu výborné, zázemí rovněž a Dukla má určitě mladým talentům co nabídnout,“ řekl František Trkal.

První kontakt s Duklou proběhl někdy v létě přes šéftrenéra Viktora Zapletala a Lukáše Thuna. Věděl jsem, že ve Favoritu se naše myšlenky na fungování oddílu rozcházejí, takže jsem začal přemýšlet o budoucnosti. Určitě jsem chtěl dál pokračovat v cyklistice a v Dukle mi byla nabídnuta práce trenéra juniorů. Cítil jsem to jako velkou výzvu a novou motivaci. Navíc už rok a půl žiji v Praze a odpadlo i cestování. Dukla mi dávala velký smysl a jsem za tu šanci moc rád,“ prozradil.

Do nové funkce oficiálně nastoupil 1. listopadu. „Ale některé věci jako složení týmu jsem samozřejmě musel řešit už dříve. To pro mě bylo nejzásadnější. Chtěl jsem tu mít závodníky s nějakým potenciálem a podařilo se nám sestavit dobrý tým,“ uvedl Trkal s tím, že jednotlivé závodníky detailně představí v příštích dnech.

Přípravu na novou sezonu jsme zahájili poslední říjnový týden soustředěním v Harrachově. Skvěle nám vyšlo počasí a s přístupem kluků jsem byl velice spokojen. Cítil jsem z nich velké odhodlání. A hlavně už od začátku výborně fungovali jako parta, to je pro mě moc důležité a vždy jsem se na tom snažil stavět,“ řekl trenér.

Kromě tréninku teď jeho svěřence čekají každé dva týdny závody Českého poháru na dráze a vše vyvrcholí před Vánoci dráhovým mistrovstvím republiky.