Vynechání Chrise Frooma není úplně překvapivé, zkušený Brit je nejslavnějším jezdcem týmu, ale na druhou stranu už víc než pět let nevyhrál žádný závod a zájem o jeho výkony je minimální. Ze sportovního hlediska je to zcela logické, protože Israel-Premier Tech má spoustu lepších jezdců. Sám Froome si to ale vůbec nepřiznává. Fyzicky jsem byl připraven, ale bohužel jsem se nemohl předvést v závodech, na kterých jsem dostal šanci, kvůli technickým problémům, řekl pro GCN. Froome naráží na závod CIC - Mont Ventoux, kde musel několikrát měnit kolo. To byl však pouze jeden závodní den. Ani v dalších závodech nedosáhl jediného lepšího výsledku. Ve světovém žebříčku UCI je na 1356. místě! Respektuji rozhodnutí týmu a beru si chvíli volna, než se začnu soustředit na jiné cíle v letošní sezóně a na návrat na Tour de France 2024, pokračuje.  

Na Tour se vrací loňští vítězové etap Hugo Houle a Simon Clarke, v horách bude útočit Michael Woods, Nick Schultz a Dylan Teuns a do dlouhých určitě budou vyrážet také Krists Neilands, Guillaume Boivin a Corbin Strong. 

Tým nemá žádného lídra na celkové pořadí, ani žádného ryzího sprintera, takže klíčem k úspěchu budou dlouhé úniky. tato taktika se vyplatila už loni, když Clarke z dlouhého úniku vyhrál dlážděnou etapu napodobující klasiku Paříž-Roubaix a Houle jednu z kopcovitých etap. Přivezeme silný tým, který je připraven závodit agresivně a jehož hlavním cílem je získat etapové vítězství, vysvětluje sportovní manažer Rik Verbrugghe. Všichni víme, že je těžké vyhrát na Tour etapu, ale věřím, že každý z našich osmi vybraných jezdců má na to, aby v tomto závodě zvítězil. Byl bych rád, kdyby tým závodil se stejným přístupem a dychtivostí jako letos na Giru d'Italia. Pokud budeme takto pokračovat a závodit oportunisticky, věřím, že nás čeká skvělý závod.

Dylan Teuns

Skvělou formu má zejména Woods. Šestatřicetiletý Kanaďan vyhrál Route d'Occitanie a v horách by měl být silný. Na letošní Tour de France se opravdu těším. Trať mi docela vyhovuje, zejména úvodní etapy v Baskicku. Tam jsem docela úspěšný, obě moje etapová vítězství na Vueltě se odehrála právě tam. Závodění v Baskicku mě opravdu baví, říká Woods.

Chci vyhrát etapu a inspirován svým ottawským týmovým kolegou Derekem Gee chci jet opravdu agresivní závod a snažit se být co nejaktivnější. Vítězství na Route d'Occitanie mi dodalo hodně sebevědomí. Jsem opravdu motivovaný a připravený závodit, dodává Woods. 

Do dlouhých úniků v horách se chystá také Dylan Teuns, vítěz už dvou horských etap na Tour. Ve zvlněných etapách chtějí útočit Clarke, Houle, Schultz a Neilands. Strong je nejrychlejším mužem týmu, v Occitanii byl jednou druhý a dvakrát čtvrtý, jenže na Tour bude mnohem tvrdší konkurence a Strong by se mohl prosadit spíše v těžších etapách, kde už vpředu nebudou praví sprinteři. Zkušený Boivin bude Strongovi pomáhat v hromadných dojezdech, ale i sám může spurtovat a chodit do úniků.

Simon Clarke

Výběr týmu pro letošní Tour de France byl těžký, ale máme pocit, že jsme vybrali osm jezdců, kteří nejlépe splňují naše cíle, vysvětluje generální ředitel Kjell Carlström. Měli jsme dlouhý seznam kandidátů a bohužel jsme nemohli vybrat všechny. Do sestavy se kromě Frooma nevešli ani sprinter Giacomo Nizzolo, zkušení Daryl Impey, Spe Vanmarcke, Ben Hermans a Jakob Fuglsang a vynecháni byli i všichni Izraelci.

Pečlivě jsme se zabývali potřebnými rolemi, které je třeba obsadit při honbě za etapovými vítězstvími, a podle toho jsme vybrali našich osm jezdců. Tým je všestranný a vyvážený a kluci mohou ovlivnit závod téměř v každé etapě. Po několika posledních měsících pěkných výsledků jsme zvědaví, čeho dosáhneme v závodě, který bude zcela jistě velmi těžký, uzavírá Carlström.