loading...

Pod názvem Revolt X se skrývá úplně nové kolo s několika vylepšeními a změnami oproti klasickému Revoltu s pevnou vidlicí. Revolt X je k dispozici s karbonovými i hliníkovými rámovými sadami, které mají geometrii optimalizovanou pro odpružení. Díky tomu jsou tato kola podle Giantu ideální pro jízdu po drsné šotolině a v terénu a přibližují se hardtailům.

Zatímco klasický Revolt je na trhu už více než deset let a patří mezi první sériově vyráběná gravelová kola postavená pro závodění a ostrou sportovní jízdu, nová řada Revolt X je zaměřena na dobrodružnější gravelisty. Model zahrnuje dvě řady: Revolt X Advanced Pro, s karbonovým rámem, a Revolt X, zkonstruovaný na hliníkovém materiálu ALUXX.

Jako první samozřejmě upoutá pozornost odpružená vidlice s krátkým zdvihem 40 mm navrženým speciálně pro gravel. Celé kolo je laděno do bajkového nastavení, včetně geometrie a řídítek. "Revolt X určen pro ty, kteří sní o rychlosti silničního kola a jistotě horského kola," tvrdí Giant. Geometrie Revolt X se vyznačuje dlouhým rozvorem a vysoko uloženým středovým složením pro maximální kontrolu v členitějším terénu.

Vše pro komfort

Všechny rámy řady Revolt X jsou navrženy s nižší zadní stavbou a trubkami sedlové vzpěry s tenkým průměrem, které zlepšují poddajnost zadní stavby, aniž by byla obětována tuhost potřebná pro sprint a stoupání. 

Teleskopická sedlovka navíc tlumí nárazy a vibrace díky 25mm odporužení. Kromě toho může cyklista za jízdy nastavovat výšku sedla pomocí páčky umístěné na řídítkách. Sedlovka nabízí výškové nastavení 75 nebo 100 mm v závislosti na velikosti rámu.

Řada Revolt X Advanced Pro i Revolt X se dodává s řídítky Contact SL XR D-Fuse s 16stupňovým náklonem. Konstrukce řídítek inspirovaná odpružením pomáhá minimalizovat únavu rukou a paží tím, že pohlcuje nárazy a vibrace dříve, než se dostanou k tělu.

Nastavitelná geometrie 

Revolt X si můžete nastavit podle vlastních preferencí. Všechny rámy jsou vybaveny otáčecí zadní patkou pro nastavení rozvoru a světlé výšky zadního pláště (až 53 mm). Delší rozvor zvyšuje stabilitu a zvětšuje prostor pro pláště, zatímco kratší rozvor zajišťuje rychlejší a svižnější jízdu.

Jezdci mají také tři možnosti volby sedlovky: v základní výbavě je to odpružená/teleskopická sedlovku, případně pevnou sedlovku D-Fuse, která mírně tlumí nárazy a tradiční kulatou sedlovku o průměru 30,9 mm.

Obě řady jsou také vybaveny zapletenými koly Giant WheelSystems, včetně zcela nového kompozitového CXR X1 na modelech Revolt X Advanced Pro, spolu s bezdušovými plášti. 

Dovozce do Česka a na Slovensko nabídne čtyři modely Revoltu X: 

Revolt X Advanced Pro 0 = 189 999 Kč / 7 599 EUR

Revolt X Advanced Pro 1 = 154 999 Kč / 6 199 EUR

Revolt X Advanced Pro 2 = 115 999 Kč / 4 649 EUR

Revolt X 1 = 80 999 Kč / 3 249 EUR

Více najdete na giant.bicycles.com.