"V posledních týdnech se mě na to někdo neustále ptá," říká Vingegaard v rozhovoru pro belgický deník Het Nieuwsblad. "A moje odpověď zůstává stejná. Nemohu k tomu nic říct, protože ještě není nic rozhodnuto." Vybírat si mezi Giro d'Italia a Tour de France je v případě posledního vítěze Tour zvláštní a velmi pravděpodobně zvolí francouzský závod. Je však zajímavé, že tým Jumbo-Visma s rozhodnutím a oznámením vyčkává. A týká se to také Wouta van Aerta. 

Vingegaard už o svém názoru s vedením týmu mluvil: "Zavolal jsem Merijnovi Zeemanovi (sportovní ředitel Jumbo-Visma, pozn. red.). Řekl jsem mu o svých nápadech na příští rok. Teď si Merijn sedne se zbytkem vedení, aby poskládal puzzle pro celý tým. Na prosincovém soustředění za mnou přijdou s návrhem. Pokud se mi to bude líbit, bude hotovo. Pokud se mi to nebude líbit, budeme o tom dál diskutovat."

Dánovo slovo v celém rozhodovacím procesu má velkou váhu, ale nechce se za každou cenu vzpírat přání týmu: "Řekněme, že mi například řeknou, že mám jet na Giro, pak to bude Giro. Jako zaměstnavatel má právo volby. Ale nikdy jsem nezažil, že by neposlouchali má přání. Nechtějí, aby měli nespokojeného jezdce."

Vedení Jumbo-Visma si dává hodně záležet, aby byly všechny hvězdy ve žluto-černých dresech spokojené. Nejde jen o Vingegaarda, ale také o Primože Rogliče a Van Aerta a další. Belgičan nemá problém pomáhat lídrům na celkové pořadí, ale sám také chce vyhrávat. Na poslední Tour to vyšlo dokonale, Vingegaard vyhrál celkově a Van Aerta si připsal tři etapová vítězství a zelený dres pro vítěze bodovací soutěže. Jenže nyní se spekuluje o možné změně programu špičkového klasikáře. Kvůli světovému šampionátu, který se příští rok koná už v létě, by mohl vyměnit Tour za Giro. A to by byla pro Vingegaarda špatná zpráva, protože by přišel o nejcennějšího pomocníka.

"Budu mít slovo i při výběru týmu na Tour. Ale Wout je tak skvělý jezdec, že musíme respektovat i jeho přání. Pokud by Wout sám chtěl jet na Giro, měl by dostat šanci. V každém případě se do toho nebudu plést. Příští rok mu trasa bude vyhovovat. Nepojede o konečné pořadí, to se mu zdá příliš brzy. Pokud o to někdy bude usilovat, bude to ještě trvat. Každopádně bych byl radši, kdybych příští rok na Tour měl Wouta k ruce. Nebo na jakékoli Grand Tour, kterou pojedu." 

Kolektivní síla týmu bylo pro jeho první vítězství na Tour de France hodně důležitá. Poskládat opět silný tým bude možná rozhodující. Zejména když UAE Emirates Tadeje Pogačar posiluje. Ale také Jumbo-Visma získal několik nových jezdců, především Dylana van Baarleho a Wilca Keldermana. "Z nových závodníků mám velkou radost, protože vidím, že se snaží i konkurenti. I když si nemyslím, že náš závodní plán bude v roce 2023 jiný. Chceme, aby byl závod co nejtěžší. Čím je závod těžší, tím jsem silnější."