loading...

Profil helmy Aries je zmenšený na minimum, aby co nejlépe kopíroval tvar hlavy měl nízký aerodynamický odpor. Ale Aries není primárně aero helmou, tou je námi nedávno testovaný model Giro Eclipse Spherical.

Aries je o pár gramů lehčí, ve velikosti M váží 270 gramů a má mnohem výraznější odvětrání. Celkem 24 otvorů a technologie Wind Tunnel pracuje na odvádění tepla od hlavy. Podstatná je však u každé helmy především bezpečnost. A v tom má s Eclipse hodně společného. 

Technologie Spherical využívá principu Mips (Multi-directional Impact Protection System), to znamená, že konstrukce helmy se skládá ze dvou po sobě klouzajících částí. Jak vidno na obrázku výše. Ty jsou spojeny elastomery a celý systém vytváří jakési odpružení uvnitř přilby, které absorbuje mnohem více energie nárazu ze všech úhlů dopadu. Vrchní část jednoduše uhne a k hlavě a mozku se náraz dostane utlumený. 

Vnější skořepina je navíc vyrobena z tvrdšího materiálu, vnitřní je vyrobena z měkčího materiálu (technologie Progressive Layering). Celou přilbou navíc prochází speciální výztuha Aura II Reinforcing Arch a přilba získala plné hodnocení (pět hvězdiček z pěti) od Virginia Tech, nezávislé laboratoře testující helmy z hlediska bezpečnosti.

Úplnou novinkou je systém odvodu potu z čela jménem DryCore. Jme zvědaví, jak bude v teplém počasí fungovat, helmu budeme mít v testu a dojmy z používání přineseme. Návrháři zapracovali na místě pro uložení brýlí. Brýle se dají vsadit do děr v helmě a na místě je pevně drží malé gumové zarážky. Usazení na hlavě má na starosti patentovaný systém RocLoc 5+ Air a lehké pásky Slimline. Výstelky Ionic+ jsou antibakteriální. To vše jsou věci, které se od špičkové závodní helmy očekávají. Včetně reflexních prvků a více barevných variant. Giro v Česku nabízí tři jednoduché a elegantní designy: Matte Ano Blue, Matte White a Matte Black a tři velikosti: S (51–55 cm), M (55–59 cm) a L (59–63 cm). 

Dostupné barevné varianty

loading...

K závodní helmě s mnoha technologiemi patří také vyšší cenovka. Aries Spherical bude od druhé poloviny února dostupná za cenu 7999 korun. Více na Giro.com.