O informace o průběhu závodu jsme požádali Jardu Friedeho, sportovního ředitele ATT Investments.

Nejprve odjel sólově Jiří Petruš z ATT, vyhrál první ze tří prémií. Následně ho dojeli další tři lidi a chvíli si pobyli v úniku. Poté, co byli sjeti, se odpoutalo 15 cyklistů a mezi nimi tři z ATT Investments: Schuran, Jakoubek a Štoček. Nevytvořili si však víc jak minutu, takže rozhodčí za ně ani nepustili auta. V závěru se ocitl ještě v tříčlenném úniku Michal Schuran, ale nakonec se vše sjelo a i přes dva pády, hromadný ve vysoké rychlosti 5 km před cílem a pak ještě na pětistovce, došlo na sprinterskou koncovku. Prosadili se domácí borci, z našich cyklistů nejlepší Tomáš Bárta z ATT Investments na 4. místě. (Na titulním snímku stojí zleva Štoček, Bárta, Petruš, Klabouch, Jakoubek, Schuran.)

Jiří Petruš, vítěz první mimořádné prémie

Jaromír Friede: "Nefoukalo, místy hodně rozbité silnice, nervózní, dost se padalo, naštěstí naši kluci ne. Chtěli jsme mít lidi v úniku, což se dařilo. V záloze jsme měli do spurtu Tomáše, poslední 2 kilometry se už jela klasická řezanka, kluci mu pomohli, bylo z toho slušné 4. místo."

Nejepší z Elkov-Kasper a druhý z Čechů dojel na 6. místě Jakub Ťoupalík, z Tufo-Pardus Prostějov na 11. místě coby třetí Čech Richard Holec.