Cyklistická elita se do Příbrami vrátí po devíti letech. Závod by měl odstartovat na příbramském náměstí T. G. Masaryka, následně by jeho trasa měla jezdce zavést na okruh okolo Solenic, přes který by se závodníci vrátili zpět do Příbrami.

„Jsem moc rád, že se nám podařilo vrátit závod na území našeho města a budeme moci fanouškům znovu ukázat vrcholnou cyklistiku. Mělo by se jednat o jednu z největších sportovních akcí v celém roce,“ uvedl generální manažer CK Příbram Jiří Wimmer. „Momentálně jsou v plném proudu přípravy. Tak, aby vše bylo stoprocentně připravené a závod proběhl zcela bez problému,“ doplnil.

Opět se bude jezdit okolo Svaté hory

Na start by se mělo postavit okolo 120 závodníků. A to nejen z České republiky. „Oslovili jsme i týmy z Polska, Slovenska, Německa, Italie Rakouska či Francie,“ prozradil Jiří Wimmer.

Dosud posledním vítězem Grand Prix Příbram se v roce 2011 stal Stanislav Kozubek. Domácí jezdci by ovšem rádi navázali na rok 2008, kdy se radoval příbramský Jakub Novák. „Tehdy jsme měli opravdu silný tým, navíc jsme zvolili dobrou taktiku. Už v úvodu se nám podařilo pole dostatečně roztrhat a Jakub Novák následně všechno rozhodl únikem v okruhu okolo Solenic,“ zavzpomínal Wimmer.

Podle něj by měl z příbramských jezdců závod svým profilem nejvíce vyhovovat vrchařům Jakoubkovi, a Schuranovi. „Pokusíme se znovu něco vymyslet a uvidíme, jestli to vyjde. Konkurence ovšem bude velká,“ dodal.

Vítězové GP Příbram

Ondřej Fadrný (2005)
Jan Faltýnek (2006)
Petr Benčík (2007)
Jakub Novák (2008)
Nebojsa Jobanovič (2009)
František Klouček (2010)
Stanislav Kozubek (2011)

CK Příbram mění jezdecké složení, lídr Martin Boubal ale v týmu zůstává