Tento mimořádně zkušený německý sprinter dnes trénoval společně s kolegou Rickem Zabelem v okolí Kolína nad Rýnem, když došlo k pádu, který Greipel popisuje takto: "Jelo proti nám auto, vyhýbali jsme se mu, přitom jsme najel na krajnici, kde bylo mokro a špína. Ztratil jsem kontrolu nad kolem a spadl hlavou a ramenem na kámen. Vykloubil jsem si přitom rameno, ale nahodili jsme ho zpátky a já se vrátili domů. Doufal jsem, že nepůjde o nic vážného."

Jenže šlo. Vyšetření v nemocnici odhalilo v rameni zlomeninu. Podle doktorů bude André odhadem tři měsíce mimo závody. 

Greipel se vrátil do World Tour po nepovedeném intermezzu v Arkéa-Samsic a v Austrálii na úvod sezóny při Tour Down Under ukázal, že návrat k bývalé výkonnosti není jen zbožným přáním. Zranění mu vystavilo stopku na celý jarní program především dlážděných klasik, kde měl být mimořádnou podporou Nilse Politta.

Pro tým Israel Start-Up Nation tedy první sezóna ve World Tour začala opravdu smolně. Nejprve si při návratu z večeře na týmovém setkání v Izraeli zlomil nohu na elektro koloběžce Rory Sutherland. Poté si při Tour Down Under zlomil klíční kost, lopatku a žebra Ben Hermans, lídr týmu na týdenní etapové závody. A teď přišly na několik měsíců i o André Greipela.

Tak tomu se říká pech!