Větrná první etapa Paříž - Nice důkladně prověřila poziční jízdu favoritů na celkové pořadí. Opakované terezíny komplikovaly život většině závodníků. Také se hodně padalo, po jednom pádu musel vzdát Michael Matthews (Sunweb), problémy na větru měli také Rigoberto Uran (EF Education First), Ivan Sosa (Sky) a další. 

Boční vítr často způsoboval dělení pelotonu. Na čele se drželi především závodníci týmu Sky, Jumbo - Visma, AG2R La Mondiale a Groupama - FDJ. Osmnáct kilometrů před cílem vyhrál Luis Leon Sánchez (Astana) rychlostní prémii a další byla vypsána nezvykle až tři kilometry před cílem. Zde byl nejrychlejší Michal Kwiatkowski (Sky), Sánchez projel druhý. 

Poté už se vše chystalo na hromadný dojezd, který se pokusil zastavit Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick-Step) útokem dva kilometry před cílem. Ale byl dostižen a spurtoval se o vítězství. Velmi těsný souboj svedli Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) a Caleb Ewan (Lotto Soudal). Nizozemec byl v cíli dřív a připsal si další vítězství. Třetí skončil Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step). 

Několik favoritů už ztratilo hodně času. Miguel Angel Lopez (Astana) a Marc Soler (Movistar), obhájce loňského vítězství, ztratili přes jednu minutu. Stejně jako Patrick Konrad (BORA-hansgrohe) a Esteban Chaves (Mitchelton-Scott). O šanci na celkové vítězství přišel Ion Izagirre (Astana), který ztratil 2:50. 

Foto Bettini