V dalším exkluzivním spurtu pelotonu se utkali špičkoví sprinteři a nejrychlejší byl Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma), který za sebou nechal Fernanda Gaviriu (UAE Emirates), Pascala Ackermanna (BORA - hansgrohe), Sama Bennetta (Deceuninck - Quick-Step) a Caleba Ewana (Lotto Soudal). 

Rovinatá etapa mířící do Dubai City Walk zrovna nevybízela k dlouhým únikům a tak se odvážili pouze dva jezdci. William Clarke (Trek - Segafredo) vydržel na čele až n ametu 7 kilometrů před cílem a poté se dopředu začali tlačit sprinteři. Na posledním kilometru foukal velmi silný vítr, který závodníky rozhodil a vytvořil hektický finiš. V něm se nejlépe zorientoval Dylan Greonewegen a nechal za sebou zbytek sprinterské špičky. 

Je to skvělé vítězství. Jsem moc spokojený. Porazil jsem nejlepší sprintery světa. Je to opravdu sladké vítězství. V prvním etapě jsem měl nejspíš nejrychlejší sprint ze všech, ale nebyl jsem v dobré pozici, takže jsem začínal příliš zezadu. Dnes to byl odlišný sprint. Kluci mi připravili výbornou pozici. Konec byl hektický, ale všichni z týmu mají svůj podíl na mém vítězství. Dali do toho vše. Rozhodli jsme se najet do čela už tři kilometry před cílem, kvůli silnému protivětru. Christoph Pfingsten má oko na správnou pozici v pelotonu před sprintem a dostal mě tam. Spurt jsem načasoval perfektně a jsem šťastný, že jsem dotáhl práci týmu k úspěchu, řekl Dylan Groenewegen po svém třetím letošním vítězství.