Nepříliš silný tříčlenný únik byl dostižen 9 kilometrů před cílem a následně se do popředí tlačily týmy sprinterů. Aktivní byl opět zejména tým Deceuninck - Quick-step, který chtěl vypracovat co nejlepší pozici pro Fabia Jakobsena. 4 kilometry před cílem se vpředu objevili jezdci týmu CCC, kteří připravovali spurt pro Mattea Trentina. O kilometr později se o únik pokusil Michal Kwiatkowski (Ineos), ale dlouho nevydržel, týmy sprinterů držely peloton pohromadě.

Kilometr před cílem se dopředu vrátili jezdci celku Jumbo - Visma s Dylanem Groenewegenem. V cílové rovince začal brzo spurtovat Matteo Trentin, ale byl převálcován soupeři a především Groenewegenem. Jakobsen tentokrát čekal až na poslední metry etapy, ale ani tak to nestačilo, jeho krajan oslavil druhé vítězství. 

"Spadl jsem asi 30 kilometrů před cílem. Ale naštěstí se pro mě kluci vrátili a dovezli mě dopředu. Udrželi jsme se spolu a ve finiši jsem byl silný. Jsem zatím stoprocentní ve spurtech, takže jsem samozřejmě spokojený," říká Dylan Groenewegen. 

Měnil se také lídr celého závodu. Díky nižšímu součtu umístění se do čela dostal Jack Haig (Mitchelton - Scott), ale Tadej Pogačar (UAE Emirates) nemusí být zklamaný, protože na druhém místě má stejný čas a o celkovém vítězi rozhodne těžká čtvrtá etapa s dojezdem na Sierra de Bernia.