Kaden Groves, profesionál prvním rokem, porazil ve spurtu pelotonu vítěze úvodní etapy a svého bývalého týmového kolegu Alberta Daineseho (Sunweb). Třetí skončil Estonec Mihkel Raim (Israel Start-Up Nation). Groves získal třetí profesionální vítězství, ale první v dresu týmu Mitchelton - Scott, za který jezdí od loňského léta. 

"Byla to hodně těžká etapa, ale byla to etapa, kterou jsem si vybral. Zkoušel jsem získat vítězství v novém týmu a kluci tak dobře spolupracují, opravdu si to zasloužili. Dnes to byla od nás perfektní týmová práce," říká Groves.

Závodníci museli před odjezdem překonat náročné stoupání, které vzalo hodně sil favoritovi Albertu Dainesemu: "Po tom posledním kopci jsem už neměl dost sil, byl jsem unavený, ale jsem rád, že vyhrál Kaden, zasloužil si to." 

Groves byl se svým výkonem velmi spokojený: "Jsem teď v kopcích docela silný, takže jsem byl rád, že se v prvním stoupání jelo ostré tempo a udělala se první selekce. Potom převzal kontrolu tým Sunweb a nenechali nikoho z nás odjet s únikem, takže jsme museli celý den stahovat. Na konci jsme v tom těžkém výjezdu utrhli několik kluků a u mě zůstali Yatesy a Cam Meyer. Sice se to zase všechno sjelo, ale myslím, že jsem byl jedním z nejčerstvějších v cíli."

"Měli jsme v plánu dostat Daineseho pod tlak. Je to můj dobrý kamarád a vím, jak jezdí a jaký je v kopcích, takže jsem věděl, že ho v tom kopci můžu dostat," dodal Groves.