Američan Quinn si ve druhé etapě připsal své úplně první profesionální vítězství a také Healy poprvé slavil na mezinárodní úrovni.

Soudal Quick-Step vedoucího závodníka Maura Schmida stáhl skupinu uprchlíků ještě před posledním stoupáním Tessello. Na místy prašných cestách se třem jezdcům podařilo uniknout. Ve stoupání byli nejlepší Healy a Padun z EF a čtyřicetiletý Pozzovivo, pro kterého je Coppi e Bartali prvním závodem v dresu Israel-Premier Tech. A okamžitě prokázal slibnou formu před Giro d'Italia. 

Trojice se udržela pohormadě až na venkovní velodrom ve ForlÌ, kde byl Healy rychlejší než Pozzovivo a zvítězil. Se ztrátou 25 sekund dojela skupina 14 cyklistů, kde nechyběl ani Schmid a udržel dres vedoucího jezdce. Před druhým Walterem Calzonim (Q36.5) má náskok 8 sekund a před třetím Jamesem Shawem (EF Education-EasyPost) 12 sekund.  

Mathias Vacek (Trek-Segafredo) dojel na 30. místě se ztrátou 1:20. Nemocný Karel Vacek (Corratec) zvládl další etapu s odstupem přes 6 minut, ale navzdory okolnostem se statečně drží v závodě. Josef Černý (Soudal Quick-Step) pomohl svému lídrovi Schmidovi a dokončil v grupettu se ztrátou přes 20 minut.