Čtvrtá etapa Jayco Herald Sun Tour končila dlouhým stoupáním Mount Buller (15 km, 6,1 %). Opět v ní byl nejrychlejší Jai Hindley ze sestavy Sunweb a opět se utkal se Sebastianem Berwickem (St George). Tito dva měli v cíli stejný čas, stejně jako v druhé etapě a tak je zatím dělí jen 10 bonifikačních sekund. I ty by ale měly Hindleymu měly stačit, protože poslední etapa Herald Sun Tour je rovinaté kritérium na 89 kilometrů v Melbourne. 

Čtvrtá etapa začala ve velmi rychlém tempu a v nervózní atmosféře, protože neustále hrozil boční vítr a terezíny. Uklidnění nastalo až po vytvoření osmičlenného úniku, který najel maximálně 3 minuty a 40 sekund náskoku. 

Sunweb kontroloval hlavní pole a v nájezdu do Mount Buller byl náskok vedoucí skupiny pod tři minuty. Robert Power a Florian Stork (oba Sunweb) převzali tempo hlavního pole a stahovali další útoky a nástupy. Poté se do čela posunul Michael Storer (Sunweb) a dovezl Hindleyho na metu kilometru před cílem. Jako první ale zaútočil Berwick a pouze Hindley dokázal reagovat. Vítěz etapy zaútočil až 200 metrů před cílem a mladého Berwicka porazil.

Třetí Jay Vine (Nero Continental) ztratil 9 sekund, zklamali jezdci Mitchelton - Scott, Nick Schultz a Damien Howson dojeli se ztrátou 22 sekund. 

"Michael Storer byl na konci etapy fenomenální, stejně jako ostatní kluci. Klobou dolů před Sebem Berwickem, dal mi pořádně zabrat v dojezdu a byl velmi silný. Je skvělé oblékat dres lídra, tady na Sun Tour. Startuji tu potřetí a pro Australana je to velká věc a navíc držet trikot lídra závodu před poslední etapou - nemám slov," by nadšený pravděpodobný celkový vítěz Herald Sun Tour.

Podívejte se na sestřih 4. etapy Jayco Herald Sun Tour: