Už dnes se jede Coppa Bernocchi. Start i cíl má v Legnanu. Je dlouhá 197 km, cyklisté nastoupají 2000 výškových metrů. Nejprve najedou na okruh, kde si dají mj. 6x dvě po sobě rychle jdoucí stoupání o parametrech 0,5 km s 8,6% a 1,5 km s 6,5 %. A poté se vrátí do cílového místa. Poslední ročník vyhrál Phil Bauhaus, dva ročníky před tím Sonny Colbrelli (oba Bahrain). Z nejlépe postavených ve světovém žebříčku se letos postaví na start Gaudu (Groupama), Evenepoel (Deceuninck), Hayter a Porte (Ineos), Nizzolo (Qhubeka), Lutsenko (Astana), Quintana (Arkéa) či Viviani (Cofidis). Ve startovní listině nefiguruje žádný z českých cyklistů.

Zítra je na pořadu Tre Valli Varesine z Busto Arsizio do Varese: 197 km a 3264 výškových metrů. V neúplné startovní listině figurují mj. Pogačar a Ulissi (UAE), Gaudu, Valverde (Movistar), Mollema (Trek), Woods (Israel), Vlasov (Astana) či Cosnefroy (AG2R). Poslední ročník z roku 2019 vyhrál Primož Roglič (Jumbo-Visma) - viz titulní snímek. Ani tady zatím není vidět nominovaného českého cyklistu.

Ve středu 6. října se jede Milano - Torino. Měří 190 km a obsahuje 1725 nastoupaných metrů. Vloni vyhrál Arnaud Démare (Groupama). V předběžné startovní listině zatím figurují Roglič a Kuss (Jumbo), Alaphilippe a Almeida (Deceuninck), Gaudu, Valverde, O´Connor a Champoussin (oba AG2R) či Benoot (DSM).

Čtvrtý den v řadě je připravena Gran Piemonte z Rocca Canavese do Borgosesie. Jde o zvlněnou trasu dlouho 168 km. Loňský ročník vyhrál George Bennett (Jumbo) před Diegem Ulissim a Mathieu Van der Poelem (Alpecin). Aktuální startovní listina je zatím hodně neúplná. Chystá se sem 13 World týmů a z nejznámějších by se měli na start postavit Alejandro Valverde či Filippo Ganna (Ineos).

Vše zakončí závod nejvyšší UCI kategorie Il Lombardia, kde bude pochopitelně konkurence největší. Ta si zaslouží samostatnou pozornost.

Na italský týden pak naváže v neděli francouzská klasika Paris - Tours. Má parametry náročného klasikářského závodu. Na 212 km značné množství kratších, ale často výživných stoupání a ne vždy kvalitní povrch. Což vše vygraduje v závěrečných 50 km. Mezi vítězi posledních 10 ročníků figurují jména jako Van Avermaet (AG2R), Trentin a Gaviria (UAE) či Degenkolb (Lotto). Loňský ročník vyhrál Casper Pedersen (DSM) před Benoit Cosnefroyem. Letos se sem předběžně chystá velké množství těžších klasikářů, potažmo sprinterů v čele s Philipsenem (Alpecin), Stuyvenem (Trek) a Ackermannem (Bora).

Závody má na programu mj. Eurosport. V případě Bernocchi od 15:05 hod.