Karpatští kurýři se jezdily jako etapový závod pro kategorii U23. V letošní sezóně, kdy je všechno jinak, uspořádali organizátoři alespoň jednorázový závod. S ohledem na pandemii a přijímaná opatření mohly týmy postavit pouze 4 lidi, takže nakonec odstartoval mimořádně málo početný peloton do klasikářské až kopcovité etapy se sedmi hodnocenými stoupáními.

Topforex Lapierre určil za lídra Jakuba Boučka, který jezdí v posledních týdnech ve výborné kondici. Ovšem i v jeho případě zafungovalo okřídlené, že není každý den posvícení. Náročný program, dlouhé přesuny a k tomu 19 let se podepsaly na tom, že se Jakubovi v průběhu závodu doslova zastavily nohy.

Naopak pro Jakuba Ťoupalíka by mohlo platit, že jednou jsi nahoře atd., jelikož jeho v posledních týdnech potkal menší výkonnostní útlum, ale včera se předvedl velmi dobře. (Na titulním snímku Jakub Ťoupalík v dresu pro nejlepšího nováčka před startem druhého závodu Českého poháru, který po něm po tomto závodě převzal týmový kolega Jakub Bouček.)

Na letošních Karpatských kurýrech se podařilo odjet čtyřem lidem a rozdat si to o vítězství. Za nimi s minutovou ztrátou dorazila 15-ti členná skupina, z níž Jakub Ťoupalík zaspurtoval na celkové 8. místo. Ve skupině s ním dojel i František Honsa na 16. místě.