Osmašedesátiletý Lefevere nejde pro ostrá slova daleko a často v médiích kritizuje svoje vlastní závodníky. Ředitel týmu Soudal Quick-Step v minulosti vedl slovní válku například se Samem Bennettem, kterému nevěřil zranění a Ir raději opustil belgickou stáj.

Nyní se nejčastěji vyjadřuje směrem k Julianu Alaphilippovi. Francouze, který byl většinu loňské sezóny zraněný, zkritizoval už na konci roku a nyní se k tomu vrátil v rozhovoru pro Sporzu. Lefevere si dvojnásobného mistra světa pozval na osobní pohovor. "Řekl jsem mu, že nejsem vůbec šťastný. Chápu jeho nemoci a pády, ale nemůžeš se za to stále schovávat."

"Každý ví, že neútočím na zraněné jezdce, ale pokud je k němu připojena vysoká cenovka, mohu se vyjádřit," pokračuje. "Loni vyhrál dvakrát, předloni čtyřikrát a předtím třikrát. Na to jsem ho do týmu nebral." Lefevere není k Alaphilippovi kritický poprvé a nejspíše se snaží Francouze motivovat k co nejlepším výkonům v letošní sezóně: "Má plat lídra a musí mi dokázat, že jím stále je." 

Alaphilippe zahájí svou už desátou sezónu v dresu belgického týmu ve středu na Trofeo Calvia na Mallorce. 

Ani Asgreen nebyl ušetřen 

Zkušený ředitel byl v rozhovoru tvrdý i na Kaspera Asgreena, lídra týmu na dlážděné klasiky. "S tím je to složitější. Po svém těžkém pádu na Kolem Švýcarska chtěl jet za každou cenu na Tour de France. Předpokládám, že většina jezdců je upřímná, když se řeší, jak na tom jsou, ale pravděpodobně by byl schopný udělat cokoliv, jen aby jel na Tour. Startovalo se v Dánsku a projíždělo se 100 metrů od dveří jeho domu. Jenže Kasper nebyl v pořádku, sám jsem ze závodu stáhl, protože nebyl dobrý."

"Byl jsem velmi zklamaný. Nevěděli jsme, kdy se vrátí na kolo. Na jedné noze neměl žádné svaly," dodává dramaticky. "Kasper od toho dne nezávodil, ale peníze jsme mu posílali dál. Jako tým máte právo po třech měsících bez závodů snížit mzdu na polovinu a po půl roce na nulu. Nikdy jsem nedělal, ale asi bych to měl zvážit."

Také Asgreen se vrátí k závodům na Challenge Mallorca.