Závod se skládal z pěti etap a jel se od úterý do pátku tento týden.

První den se odjely dvě půletapy. Dopolední 98 km dlouhé první dějství se sice jelo třikrát přes kilometrový desetiprocentní kopec, ale po tom posledním bylo do cíle ještě daleko. Vyhrál 18-ti letý Olav Kooij z Jumbo-Visma Development, který od poloviny následujícího roku nastupuje do hlavního týmu. Stejný čas jako on si připsalo 150 dalších cyklistů.

Odpoledne se jela zcela rovinatá týmová časovka na 13,5 km, kterou ovládl Deceuninck-Quick Step v sestavě Almeida, Bagioli, Honoré, Knox a Vansevenant. Věkový průměr 22,2. Kluci potřebují „taťku“ a toho jim dělal Pieter Serry. O osm vteřin porazili Ineos v sestavě se Sosou a Narváezem a o 11 Boru-hansgrohe mj. s Jurajem Saganem. Výsledkem bylo, že se celý tým Deceuninck srovnal na prvních místech průběžného pořadí.

Druhý den už bylo nutno přejet sedm průměrně těžkých stoupání a i cíl byl v kopci. Vyhrál Bagioli o vteřinu před Narváezem, Concim (Trek-Segafredo) a Ullisim (UAE). Dojíždělo se po jednom nebo po malých skupinkách. Bagioli navýšil náskok před Narváezem na 13 sekund.

Třetí etapa už bylo vyloženě pro vrchaře: šest náročných kopců, z toho jedna „jednička“ (9 km, 5,5%) a dokonce HC (17 km, 5,9%). Vrchol poslední prémie byl ale 30 km před cílem, takže ve stejném čase dorazilo 33 lidí. Narváez, který etapu vyhrál, se přiblížil Bagiolimu na 3 vteřiny.

Konečně poslední etapa se jela na okruhu, kdy bylo nutno překonat sedmkrát 3,3 km dlouhé stoupání s průměrem 6,7%. Vyhrál Pascal Eenkhoorn z Jumbo-Visma (viz titulní snímek), ale protože se Narváez dokázal prosadit na 3. místo, mohl slavit o jedinou vteřinu před Bagiolim a 17 před Almeidou.

Narváez vyhrál i bodovací soutěž a samozřejmě i mladíky. „Naštěstí“ nejlepším vrchařem se stal někdo jiný: Amezqueta z Caja Rural. Týmy nakonec ovládla Astana o 5 sekund před Deceuninck-Quick Step.

Jelo se bez českých závodníků.