Šestá etapa, která vedla přes dvě vrchařské dvojky a poté i dvě jedničky, byla šancí prot ty, kteří ve 4. etapě zaspaly. Šlo především o mimoafrické týmy, které ve svém středu měly favority celého etapáku. A ti příležitost skutečně chytli za pačesy.

Od startu etapy, k jejíž obtížnosti přispěl i vytrvalý déšť, se konaly pokusy o únik s větší či menší úspěšností, ovšem ten rozhodující vyprovokoval na 70. km dnes mimořádně aktivní Kolumbijec Carlos Quintero z malajsijského Terengganu. Přidali se k němu Patrick Schelling (Israel) a Samuel Mugisha z reprezentace Rwandy a za necelých 10 km si je docvakl ještě Jhotanan Restrepo (Androni).

Další nástup Quintera odpáral Mugishu a Restrepa, ovšem Kolumbijec se na rozdíl od Rwanďana dopředu dokázal vrátit. Vzniklá trojice do cíle ještě mírně navýšila svůj náskok na skupinu, v níž se pohyboval držitel dresu vedoucího závodníka. Spolu také přijeli do cílového prostoru a největší favorit sprintu se nenechal zaskočit a už potřetí tu zvítězil.

Natnael Tesfatsion (Eritrea) dorazil se ztrátou 2:46 min. a jeho náskok před hlavními pronásledovateli se hodně zredukoval. Všichni tři muži z úniku si v celkovém pořadí dost polepšili, ale hlavně se Eritrejci přiblížili na dostřel a vytvořili si tak dobrou příležitost k pokusu ještě v posledních dvou etapách něco se současnou situací udělat. Jednak zítra v krátké časovce, ale hlavně v poslední klasikářské etapě.

A jelikož dnes prokázal svou mimořádnou sílu tým Androni, nic není předem vyloučeno.