Vedení UAE Emirates mohutně investuje a myslí v dlouhodobém horizontu. Portugalce Joãa Almeidu získali až do konce roku 2026. Pro arabský celek je to zásadní posila. Almeida je jedním z velkých talentů, vynikající časovkář a vrchař se schopnostmi uspět na třítýdenních závodech.

Almeida byl jedním z nejcennějších cyklistů na letošním přestupovém trhu. V Deceuninck - Quick-Step se na prodloužení smlouvy nedohodl, šle přestupu Almeidy do UAE Emirates se mluví už od loňského roku. Dokonce se myslelo, že v Deceuninck - Quick-Step skončí o rok dřív, ale nakonec smlouvu dodržel. Patrick Lefevere, ředitel belgické sestavy, Almeidu kritizoval před startem letošního Giro d'Italia a oznámil, že v týmu končí. Almeida přitom byl jedním z lídrů týmu na Giru a v celkovém pořadí skončil šestý, ačkoliv musel pomáhat Remcovi Evenepoelovi. 

V UAE Emirates si v hierarchii moc nepolepší, protože bude nepochybně až za Tadejem Pogačarem. Dostane vlastní příležitosit, například na Giro d´Italia a Vueltě? Nebo bude především k ruce Pogačarovi na Tour de France a možná i dalších závodech a pokud mu zbudou síly, bude moci někde jet sám na sebe? To se teprve uvidí, je však jasné, že v UAE Emirates Almeidu finančně ohodnotili velmi štědře, jinak by pětiletý kontrakt nepodepsal. 

"Hodně se těším. Myslím si, že přestup přišel ve správnou chvíli a jsem rád, že jsem se na tohle nové dobrodružství vydal. Tým se každý rok zlepšuje a nemůže se dočkat, až se stanu jeho součástí. Jsem dost přemýšlivý a už jsem si sám sebe představoval v budoucnu a jsem z toho nadšený," říká Almeida. Joxean Matxin Fernandez, manažer UAE Emirates, se na Almeidu také těší. O Portugalce hodně stál a dobře ho zná: "Víme o něm už od juniorů a jsem rádi, že ho můžeme přivítat. João je velmi kvalitní cyklista a nepochybuji o tom, že bude jedním z pilířů našeho týmu. Je talentovaný a všestranný a jsem jistý, že oslavíme spoustu vítězství. Naším cílem je posílit tým každý rok a João nám toho hodně přinese, jako závodník i jako člověk."