Na start Drome Classic se postavil peloton jen mírně obměněný oproti sobotnímu Faun-Ardéche. Z těch, co nejeli Ardéche, vynikal Benoit Cosnefroy z AG2R Citroën.

Jelo se opět v kraji kolem řeky Rhony, ale charakter trasy byl odlišný. Chyběly delší kopce, zato těch kratších a mnohdy dost prudkých, v nichž maxima dosahovaly od 12 do 14%, bylo přehršel. Vše z pohledu profilu gradovalo v posledních 60 km, kdy následovalo jedno stoupání za druhým a i cíl byl umístěn na vrcholu kilometrového výjezdu.

20 km po startu se vytvořil denní únik. Zástupce v něm měly Trek (Hellemose), Bingoal (Meens), Uno-X (Charmig), Nantes (Mariault), Roubaix (Denis) a Riwal (Bregnhoj). Peloton jel příliš rychle, takže v určitý moment zvolnil, aby únik dojel ve chvíli, kdy to považoval za nejvhodnější. A to bylo 40 km před cílem při nájezdu do nejdelšího stoupání dne.

V něm jako první atakoval Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a s ním dokázali zůstat pouze Ayuso (UAE), Lafay (Cofidis) a Vansevenant (Quick-Step). Za vedoucí čtveřicí se vydala stejně početná skupina ve složení Kämna (Bora), Pacher (Groupama), Moniquet (Lotto) a Simmons (Trek). A podařilo se jí dojet dopředu.

Jenže v ten moment přišlo na řadu další stoupání a Vingegaard s Ayusem se od zbylé šestice odpoutali. Při třetím přejezdu Mur d´Allex (0,7 km, 8,4%) z hlavní skupiny, která v té době měla kolem 30 lidí, zaútočil Alaphilippe a s ním udrželi krok jen Cosnefroy (AG2R) a Martin (Cofidis).

Přestože tahle trojice vyvinula maximální snahu dostat se k vedoucí dvojici, nedařilo se jim to. Což byla výrazně větší zásluha Vingegaarda, který jel skvěle. Ayusovi očividně docházelo, což se projevilo v cílovém výjezdu, kdy mu seklo a přišel tím i o pódium. Před něj se totiž dostal jak Martin, tak Cosnefroy. Alaphilippe už nikoli, protože ho pár set metrů před cílem postihly křeče.

Jonas Vingegaard byl dnes jasně nejlepší a zcela zaslouženě si ve svých 25 letech připsal své šesté vítězství v profesionální kariéře.