Josef Černý si bez problému udržel druhé místo v celkovém hodnocení CCC Tour Grody Piastowskie UCI 2.2. K němu se v první desítce navíc připojili Jan Bárta na 4. místě a Piotr Konwa na 6. místě.
Poslední den Grodů čekalo na peloton celkem 140 km mezi městy Zlotoryja a Jawor. Jako první se do úniku pustil Polák Stachowiak, který chtěl zkusit štěstí, ale s jeho ztrátou přes čtyři minuty bylo prakticky nereálné, že by peloton nechal bez povšimnutí takový únik. K němu se postupně přidali ještě další jezdci, až vznikla na čele čtyřčlenná skupina. 
Stachowiak se snažil za každou cenu prosadit a atakoval i ze skupiny v úniku. V té době již za ním pracoval peloton včetně týmu Elkov Auhtor na plné obrátky a posledním kopci také dostihl i jeho. V závěru se hlavní pole ještě nadělilo, ale dvacetičtyřčlenná skupina, která spurtovala do cíle, měla v sobě i trojici Bárta, Černý, Konwa. 
V etapě, kterou vyhrál Slovinec Katrašnik se nakonec umístil jako pátý Josef Černý a hned za ním Jan Bárta. Piotr Konwa si pohlídal svou pozici na 14. místě. “Nebyl to lehký závod, ale skvělá týmová práce znamená 70 UCI bodů z tohoto závodu a to se počítá. Spokojený jsem i se svým druhým místem, kdy nám konkuroval pouze ProContinental tým z Polkowic,” přiblížil své pocity ze závodu Josef Černý, který právě z Polkowic přišel v loňském roce do hradecké stáje. 
Elkov Author se umístil i na druhém místě v soutěži týmů, když za CCC Sprandi Polkowice zaostal o pouhé dvě vteřiny. Třetí Adria Mobil ztratila více než sedm minut.